Αλλοι μόλις ξεκινούν...και άλλοι πρωτοπορούν...


Φωνητική πύλη εξυπηρέτησης φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Cardisoft εγκατέστησε φωνητική πύλη εξυπηρέτησης φοιτητών η οποία με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης και σύνθεσης ομιλίας εξυπηρετεί αυτόματα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Cardisoft, η επικοινωνία μεταξύ του φοιτητή και του ηλεκτρονικού υπολογιστή γίνεται αυτόματα μέσω του φυσικού λόγου από την πλευρά του χρήστη και μέσω σύνθεσης ομιλίας από κείμενο ή προηχογραφημένων φωνητικών αρχείων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μέσω της φωνητικής πύλης οποιοσδήποτε καλεί έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε γενικές πληροφορίες (για το ίδρυμα, για εγγραφές πρωτοετών κ.α.), καθώς και της δρομολόγησης τους κλήσης του μέσω αναγνώρισης ομιλίας στο τμήμα της επιλογής του.
Οι φοιτητές του ιδρύματος έχουν επιπλέον την δυνατότητα για πλήρη και δυναμική ενημέρωση για βαθμούς, προγράμματα διδασκαλίας και εξετάσεων, δηλώσεις μαθημάτων, καθώς και για αίτηση έκδοσης πιστοποιητικών, αναλυτικής βαθμολογίας, στρατολογίας, κ.α. τα οποία οι χρήστες λαμβάνουν μέσω email ή fax.

Το περιβάλλον αμιγούς VοIP τηλεφωνίας της Cisco στο καθιστά το σύστημα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά, καθώς είναι το μοναδικό εγκατεστημένο σύστημα Αναγνώρισης και Σύνθεσης Ομιλίας σε Ελληνικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που εκμεταλλεύεται την τηλεπικοινωνιακή υποδομή της εταιρίας Cisco.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο ίδρυμα το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πανεπιστημίου - eUniversity» της εταιρίας Cardisoft.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger