Άννα Γούλα | η γυναίκα, η καλλιτέχνιδα, η ιδέα.

Κυρίες και κύριοι, έχω την ιδιαίτερη χαρά να σας παρουσιάσω ένα κορίτσι λαϊκό, την Άννα Γούλα, η οποία από μικρή είχε όνειρα για μεγάλη ζωή. Αλλά είχε πατήσει πια τα 25 (εντάξει, τα 27) και παραέξω απ’ το Αιγάλεω δεν είχε βγει.

Αυτά σκεφτόταν η Άννα Γούλα, καθώς ξεφύλλιζε το ένα μετά το άλλο τα γυαλιστερά εβδομαδιαία περιοδικά, μια μέρα με καύσωνα και αναδουλειά στο περίπτερο. Και τότε… της ήρθε. Θα γινόταν σταρ. Θα έμπαινε κι εκείνη στα περιοδικά. Τι της έλειπε; Μια χαρά τραγουδούσε στις γιορτές του σχολείου και στο Αιγάλεω τρίζουν τα πεζοδρόμια στο πέρασμά της. Από την επομένη κιόλας, έβαλε μπρος το σχέδιό της.


Το όνειρό της δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Χρειάστηκε βέβαια να κάνει λίγη… επαρχία («μα κι οι γιατροί κι οι δάσκαλοι τα ίδια δεν τραβάνε;» έλεγε σφίγγοντας τα δόντια), αλλά τελικά βρέθηκαν στον δρόμο της οι άνθρωποι που αναγνώρισαν το ταλέντο της και προθυμοποιήθηκαν να την… χμμ… προωθήσουν.

Η Άννα Γούλα γίνεται η λαοφιλής τραγουδίστρια µε τα στρας και τα ψηλά τακούνια της, αλλά πονάει την Ελλάδα, προσεύχεται γι’ αυτήν στην Παναγιά, τραγουδάει γι’ αυτήν µε ουίσκι και καπνό ενόσω εµείς παρακολουθούμε µε γέλιο και συγκίνηση, και µε φόντο πάντα το γαλάζιο και το λευκό τής πατρίδας κατεβαίνει µέχρι και στις εκλογές –«Vote for Anna»– χωρίς όµως ποτέ να ξεχνάει από πού ξεκίνησε –της το θυµίζουν άλλωστε κάθε µέρα τα παιδιά των φαναριών.

Παρακολουθήστε τo αφιέρωμα του Mud για την αγαπημένη μας τραγουδίστρια και δείτε το videoclip της "Τα πίνω όλα" με το μοναδικό ρεφρέν: «τα πίνω όλα, τα πίνω όλα, χάπια, ουίσκι και κόκα κόλα». Απολαύστε τη!


.
.
.
.
.
Cut! Επιστροφή στην πραγματικότητα.

Η Χαρά Κολαΐτη, ...χαμογελά. Η Άννα Γούλα είναι αποκύημα της φαντασίας της. Μια περσόνα που εμπνεύστηκε και έπλασε απ’ την αρχή έως το τέλος (από το ντύσιμο και το μακιγιάζ μέχρι τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ των βιντεοκλίπ), στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Όταν τον Οκτώβριο του 2007 παρέδωσε την εργασία (για την οποία έλαβε ένα μεγαλοπρεπές «Άριστα»), η Χαρά «ανέβασε» τα βιντεάκια της Άννας στο Ίντερνετ. Γιατί; Γιατί έτσι. Και συνέβη αυτό που οι περισσότεροι καλλιτέχνες εύχονται να τους συμβεί: Το έργο της ξαφνικά απέκτησε τη δική του ζωή, ξεκίνησε τη δική του τρελή πορεία!

  • Τα βιντεοκλίπ της ανεκδιήγητης καλλιτέχνιδος άρχισαν να κυκλοφορούν από το ένα mail στο άλλο, να σαρώνουν στο YouTube, η Αννα Γούλα να αποκτά φανατικούς θαυμαστές («επιτέλους, λίγο γνήσιο trash!») και ακόμα φανατικότερους εχθρούς («είσαι άρρωστη!»).

Ναι, παρά το εξωφρενικό του πράγματος –από το ίδιο το όνομα και το χυδαίο παρουσιαστικό μέχρι τους γελοίους στίχους («τα πίνω όλα, τα πίνω όλα, χάπια, ουίσκι και κόκα κόλα») και τα τραγελαφικά βιντεοκλίπ–, ελάχιστοι μέχρι σήμερα έχουν υποψιαστεί ότι η Άννα Γούλα δεν είναι υπαρκτή. Ότι δεν μπορεί να είναι υπαρκτή.


«Αυτό είναι που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση», λέει η 26χρονη Χαρά Κολαΐτη.

«Ο κόσμος βλέπει κάτι τόσο τραβηγμένο και δεν καταλαβαίνει ότι είναι πλάκα. Εδώ έχουμε φτάσει. Τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση. Η κοινή γνώμη έχει εκπαιδευτεί σε μια φθηνή αισθητική, την οποία θεωρεί δεδομένη»...


Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο της Λίνας Γιανναρου στη Καθημερινή εδώ

  • Ακόμη, μπορείτε αν θέλετε να ακούτε στο ipod/mp3 player σας τη μεγάλη αυτή καλλιτέχνη να κατεβάσετε όλα τα τραγούδια της από το blog La Mouni ( άπαιχτος τίτλος παιδιά... ),
  • Γίνετε μέλη στο επίσημο group της καλλιτέχνιδος στο Facebook, το οποίο έχει ήδη φτάσει στα 3200+ members, αλλά και στο προφίλ της στο MySpace, στο οποίο έχει 11000+ pageviews.
  • Ακόμη, απολαύστε τη στα videoclips της στο YouTube, τα οποία ήδη έχουν 340.000+ views.
Ακόμη, παρακολουθήστε την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, Το Κουτί της Πανδώρας με τίτλο "Νεοέλληνες" στην οποία αναφέρεται εκτενώς στη παρουσία και το συμβολισμό της προσωπικότητας της Άννας Γούλα στην ελληνική κοινωνία εδώ

Η Άννα Γούλα σας χαιρετά και σας ζητά τη ψήφο σας μέσα από το παρακάτω μικρό διαφημιστικό promo του O-Bey. Ψηφίστε τη γιατί...
καβάλα, καβάλα ...φύγαμε για άλλα...


και αποκλειστικά για τους αναγνώστες του blog, σας έχω εξασφαλίσει και αυτόγραφο της αγαπημένης μας Άννας.
Δικό σας, με αγάπη από μένα για όλους εσάς :)


Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger