Ακόμη έχετε Facebook Account? Ξανασκεφθείτε το!

Προσωπικά δεδομένα σε κοινή θέα

Φανταστείτε ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα διεκδικείτε μια θέση εργασίας σε κάποια εταιρία. Εχετε όλα τα απαραίτητα προσόντα και καλές συστάσεις, αλλά στη συνέντευξη με το διευθυντή προσωπικού διαπιστώνετε ότι ο ίδιος γνωρίζει για σας πολύ περισσότερα από τις πληροφορίες του βιογραφικού σας. Τελικά χάνετε τη δουλειά.

Ο λόγος είναι ότι κάποτε σε κάποια ιστοσελίδα του Ιντερνετ είχατε πει κάτι ή είχατε αναζητήσει πληροφορίες που δεν ταιριάζουν στον κώδικα λειτουργίας της εταιρίας και έτσι ο διευθυντής ως υπέρτατος δικαστής σάς κρίνει ακατάλληλο.Επιστημονική φαντασία; Καθόλου.

Τα προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα όχι μόνο σε απατεώνες αλλά και σε όποιον πληρώσει για να τα αποκτήσει, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη μελλοντική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική ζωή σας.Μετά το σάλο που ξέσπασε στη Βρετανία με την απώλεια δύο CD-ROM που περιείχαν προσωπικά δεδομένα, από κρατικές υπηρεσίες, μια μελέτη του Γραφείου της Επιτροπής Πληροφοριών (ΙCO) αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια νέοι 14 έως 21 ετών μπορεί να πέσουν θύματα απάτης ή διακριτικής αντιμετώπισης λόγω των προσωπικών πληροφοριών που αναρτούν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace. Το ίδιο επιζήμιο μπορεί να αποδειχθεί το ηλεκτρονικό ίχνος που αφήνει κάθε χρήστης του Διαδικτύου όταν επισκέπτεται μια ιστοσελίδα.

Τo Facebook ήδη είναι έτοιμο να πουλήσει τα προφίλ των εγγεγραμμένων χρηστών σε διαφημιστικές εταιρίες. Επίσης αντιμετωπίζει καταγγελίες από χρήστες που δεν μπορούν να διαγράψουν τα στοιχεία τους. Παρόμοιες καταγγελίες αντιμετωπίζει και το Google για το αρχείο των αναζητήσεων του κάθε χρήστη.


Πηγή Ελεύθερος Τύπος - 24.11.2007

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger