Αγορά Εργασίας | Περιζήτητα επαγγέλματα

Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει πως οι θέσεις απασχόλησης που σχετίζονται με την τεχνολογία αποτελούν "ασφαλή" στοιχήματα στο τωρινό οικονομικό περιβάλλον. Δύσκολοι καιροί για όσους αναζητούν εργασία.


Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιούλιο στο 5,7% από 5,5% τον Ιούνιο, επίπεδο που αποτελεί υψηλό τετραετίας. Το μέλλον φαντάζει ιδιαίτερα αβέβαιο στον κλάδο των κατασκευών κατοικιών και στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και για τους ανειδίκευτους εργάτες.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι "φωτεινές" εξαιρέσεις στην κρίση στην αγορά εργασίας, τις οποίες συνήθως συναντούμε στον κλάδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Jobfox.
  • Οι θέσεις στον τεχνολογικό τομέα βρίσκονται μέσα την κατάταξη της Jobfox με τα 20 κορυφαία επαγγέλματα που ανθίστανται με επιτυχία στην ύφεση.
  • Στα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα συγκαταλέγονται οι προγραμματιστές (Νο.2 της λίστας), διαχειριστές συστήματος –όσοι διαχειρίζονται ολοένα και περισσότερο σύνθετα εταιρικά δίκτυα- (Νο.6), εγγυητές ποιότητας –που δημιουργούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας- (No. 12) και διοικητικά στελέχη σε θέματα τεχνολογίας, όπως ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας, (No. 16).

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger