Mobile Business | 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Κινητό Ηλεκτρονικό Επιχειρείν


Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το  9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητού Επιχειρείν (9th International Conference on Mobile Business), ένας ετήσιος θεσμός για ερευνητές, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις με ομιλητές και συμμετέχοντες από 30 και πλέον χώρες και συζητήσεις σε θέματα αιχμής στο τομέα του Mobile Business στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνεδρίου:

Η ερευνητική ομάδα κινητού επιχειρείν (ISTLAB/WRC) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το σημαντικότερο παγκόσμια συνέδριο στο χώρο του κινητού ηλεκτρονικού επιχειρείν: το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητού Επιχειρείν (9th International Conference on Mobile Business) θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Park στην Αθήνα μεταξύ 13-15 Ιουνίου 2010. 

Συμμετέχοντες 
Το συνέδριο αποτελεί ετήσιο θεσμό για ερευνητές από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις στο χώρο των επιχειρηματικών εφαρμογών των κινητών και ασύρματων δικτύων και φέτος έχει θέμα «Η Κινητή Ευρυζωνικότητα ως Μοχλός Καινοτομίας και Ανάπτυξης». Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 150 σύνεδροι από 30 χώρες, προερχόμενοι από μερικά από τα σημαντικότερα ιδρύματα του χώρου:
London School of Economics (Αγγλία), University of Southern California (ΗΠΑ), Copenhagen Business School (Δανία), Yonsei University (Κορέα), Dalian University of Technology (Κίνα), Chalmers Institute of Technology (Σουηδία), McMaster University (Καναδάς) και άλλα.
Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από το χώρο των πληροφοριακών συστημάτων, όπως ο Detmar Straub (Georgia State, Editor-in-Chief MISQ) και ο Vladimir Zwass (Fairleigh Dickinson, Editor-in-Chief JMIS και IJEC), ο οποίος μάλιστα είναι και ο τιμώμενος ομιλητής της πρώτης μέρας του συνεδρίου.
Εργασίες συνεδρίου
Το συνέδριο απευθύνεται τόσο σε στελέχη επιχειρήσεων όσο και ερευνητές του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής και διοίκησης νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 56 ερευνητικές εργασίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (panels) σε επίκαιρα θέματα του κινητού επιχειρείν και συγκεκριμένα:
  • Ανάπτυξη και αξιολόγηση εφαρμογών mobile business
  • Επιχειρηματικά μοντέλα
  • Εικονικές κοινότητες και κοινωνική δικτύωση σε κινητά μέσα
  • Κινητό διαφημίζειν (mobile advertising)
  • Υιοθέτηση εφαρμογών mobile business και συμπεριφορά χρηστών
  • Ιδιωτικότητα, εμπιστοσύνη και νομοθεσία σε σχέση με το mobile business
  • Mobile learning and participation
  • Κινητή ηλεκτρονική διακυβέρνηση (mobile government)
  • Κινητές ηλεκτρονικές πληρωμές (mobile payments)
Oι σύνεδροι θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για το iPhone από την οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το πρόγραμμα και τις εργασίες του συνεδρίου από το κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και να ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο για την ανάδειξη της καλύτερης εργασίας του συνεδρίου!

Χορηγοί 
Χρυσός χορηγός του συνεδρίου είναι η Globo Technologies, ενώ χορηγοί είναι ακόμα η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η Huawei Technologies, η Eurobank με το Live-Banking, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Smart Press/Infocom και το InRetail. Χορηγός δημοσιότητας είναι η Run Communications.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθησή του, βρίσκονται στον ιστότοπο του συνεδρίου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger