Steve Jobs | Η αποχώρηση, το μέλλον και το μήλο...


Η είδηση σίγουρα έχει φτάσει ήδη στα αυτιά σας... Πολλά θα γραφτούν για την αποχώρηση του Steve Jobs από τη θέση του CEO της Apple. Η ανακοίνωση της αποχώρησης έγινε γνωστή λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και έγινε αμέσως το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο... Δεν μπορώ να φανταστώ τον όγκο πληροφορίας και σχολίων που θα παραχθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες για την απόφαση αυτή του Steve Jobs.

Ήδη από τη πρώτη στιγμή, το μυαλό όλων μας πήγε στα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει το "μυαλό" της Apple εδώ και χρόνια. Πολλοί, ακόμη, επισήμαναν την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του τον Νοέμβριο και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την απόφαση του να αποσυρθεί τη τρέχουσα χρονική περίοδο.


Σήμερα είναι αδιαμφισβήτητα ένα τέλος εποχής για την Apple! Ο CEO ο οποίος την ανέδειξε σε παγκόσμιο κολοσσό αφήνει τη θέση του στον μέχρι πρότινος COO της εταιρείας. Ο Steve Jobs δεν είναι, όμως, ένας ακόμη συνηθισμένος "καπετάνιος" μιας αυτοκρατορίας. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετέδωσε μια μοναδική από κάθε άποψη φιλοσοφία και στρατηγική marketing στη παγκόσμια αγορά και δημιούργησε μια εταιρεία μύθο. Μια εταιρεία η οποία με τη πολιτική της και τα προϊόντα της έχει δημιουργήσει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και εχθρούς. Ας μην ξεχνάμε ότι η Apple έχει πλέον περισσότερα χρήματα στα ταμεία της κι από την ίδια την Αμερικανική κυβέρνηση.


Η Apple συνεχίζει πλέον με νέο πρόσωπο στο τιμόνι της, τον Tim Cook, αλλά ποιο είναι αλήθεια το μέλλον της; Πολλοί θα πουν ότι μια εταιρεία του μεγέθους της Apple δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την αλλαγή ενός προσώπου στη διοίκηση της. Ο Steve Jobs δεν είναι απλά ένα πρόσωπο. Είναι η ζωντανή ιστορία της Apple! Είναι ο άνθρωπος που βλέπαμε όλοι σε κάθε παρουσίαση ενός νέου προϊόντος της εταιρείας, από τα iPods εώς τα MacBooks και το iOS. Όλα περνούσαν από το χέρι του. Τουλάχιστον σε επίπεδο marketing και παρουσίασης - προώθησης προϊόντων στην αγορά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν...


Άραγε πως θα είναι η παρουσίαση του iPhone 5 το Σεπτέμβριο (ή οπότε βγει) χωρίς τον Steve Jobs στη σκηνή; Δεν είναι κάτι παροδικό. Η απουσία του θα είναι μόνιμη πλέον και πρέπει να το συνηθίσουν οι απανταχού apple lovers ή haters. Ο Steve jobs είπε το οριστικό του iQuit...

Εις το επανιδειν..

[image via, via] .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger