Φοιτητικές Εκλογές | Διοίκηση Τεχνολογίας... και αντιπαραθέσεων...

Σήμερα για άλλη μια φορά συνέβησαν θλιβερά γεγονότα στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα... Οι απόψεις και οι εκδοχές είναι πολλές... Η κάθε πλευρά-παράταξη παρουσιάζει τα γεγονότα με το δικό της τρόπο. Η προσωπική μου άποψη για τα σημερινά γεγονότα, αν και δεν ήμουν παρών στα γεγονότα είναι η παρακάτω:

Είμαι "υπερήφανος" που φοιτώ σε ένα "πανεπιστημιακό" τμήμα που έχει διπλές κάλπες, μπράβους, κάμερες, σιδηρογροθιές και διάθεση για επίλυση των προβλημάτων σε κλίμα τρομοκρατίας και νοθείας! Το τέλειο υπόδειγμα πανεπιστημιακού τμήματος στην Ελλάδα σήμερα! Πρόεδροι, αντιπρόεδροι και λοιποί κόψτε τις συνεντεύξεις και σοβαρευτείτε! Με δυσφήμιση της σχολής δεν θα βρούμε το δίκιο μας σε κανένα Κουσκουβέλη!

Ακόμη, επισημαίνω τις ακόλουθες σκέψεις για τα σημερινά γεγονότα:

  • Μπορεί να φένεται πολύ επιφανειακή η άποψη μου αυτή αλλά θεωρώ πως η δημοσίευση καταγγελιών και η διασπορά ειδήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τα επεισόδια που συμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο τμήμα μας δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο τμήμα και ούτε θα λύσουν το πρόβλημα.
  • Όπως όλοι γνωρίζουμε τα κομματικά συμφέροντα έχουν παγιωθεί εδώ και χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τα τελευταία χρόνια η πρυτανεία του κ. Κουσκουβέλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την αυτοδυναμία της ΔΑΠ στο πανεπιστήμιο για να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων υπό το προστατευτικό δίχτυ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  • Για το λόγο αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τη φωνή αντίδρασης και αλλαγής σε αυτή τη παγιωμένη τακτική από ένα μικρό τμήμα του πανεπιστημίου όπως αυτό της Νάουσας. Οι τακτικές και τα συμφέροντα της εκάστοτε πρυτανείας είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τους φοιτητές του τμήματος...
  • Από την άλλη πλευρά, προσωπικά, θεωρώ πως ο "ανεξάρτητος" σύλλογος φοιτητών που αρχικά μπορεί να ξεκίνησε πραγματικά ανεξάρτητος ως μια γνήσια-διαφορετική φωνή [αν και αμφιβάλλω και πάλι...] έχει μετεξελιχθεί σε ένα όχημα της ΠΑΣΠ με επιβάτες όλους τους φοιτητές του τμήματος οι οποίοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις πολιτικές της ΔΑΠ στο τμήμα... χωρίς ταυτόχρονα να θέλουν να πολιτικοποιηθούν και να ακολουθήσουν μια κομματική γραμμή...
  • Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώντας ότι δεν με εκφράζει καμμία από τις δύο παραπάνω παρατάξεις δεν συμμετείχα σήμερα στην ανάδειξη των εκπροσώπων του τμήματος μου καθώς κάθε παράταξη για άλλη μια χρονιά θα αναδείξει τους δικούς της εκπροσώπους με δύο ξεχωριστές κάλπες.
  • Άλλωστε, δεν συμφωνώ με τη τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια ένα σχετικά μικρό τμήμα, όπως το δικό μας, με 200 φοιτητές να χωρίζεται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα... τα οποία μάχονται για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που στην ουσία δεν έχει κανένα νόημα καθώς και οι δύο αναγνωρίζονται μόνο... από τους εαυτούς τους!

Άλλη μια "ενδιαφέρουσα" και επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση έφτασε στο τέλος της και η φοιτητική νεολαία εξέλεξε ¨δημοκρατικά" και με γνώμονα το καλό του τμήματος τους εκπροσώπους της!

Ελπίζω την επόμενη χρονιά να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα για το καλό του τμήματος το οποίο αντί να προβάλλεται για το σύγχρονο κύκλο σπουδών του και τη ποιότητα των γνώσεων που παρέχονται σε αυτό να γίνεται αντικείμενο συζήτησης και ανιπαραθέσεων για κομματικά οφέλη...

Καλή σας νύχτα,

Ένας φοιτητής του τμήματος...

[πηγή εικόνας]

ΥΓ. Μια μικρή παρουσίαση του τμήματος για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις ομορφιές του τμήματος αλλά και της πόλης της Νάουσας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger