"Πολίτες Επικεφαλής" | Το deb8 των πολιτών ζωντανά τώρα...

Οι ίδιοι οι πολίτες καθορίζουν τις ερωτήσεις στο διαδραστικό debate που
διοργανώνει σήμερα το Τvxs σε συνεργασία με την deb8 . Και, ψηφίζουν ζωντανά αν ικανοποιούνται από τις απαντήσεις.

Σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το debate των πολιτών και να βρείτε τον κωδικό, για να ενσωματώσετε τον player του στο site σας! Το debate θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα.

  • Θα μεταδοθεί μέσω ζωντανού διαδικτυακού βίντεο μέσα από το TV Χωρίς Σύνορα ( http://www.tvxs.gr/live και από το http://live.deb8.gr/.
  • Θα πάρουν μέρος οι εξής υποψήφιοι των έξι - δημοσκοπικά – πρώτων κομμάτων: Ρόδη Κράτσα (Ν.Δ.), Σταύρος Λαμπρινίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε (πιθανότατα ο Κος Θανάσης Παφίλης), Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ) και Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι).

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν μέχρι χθες τις ερωτήσεις τους σε πέντε θεματικούς άξονες:

  • 1. Οικονομία και Ανάπτυξη
  • 2. Περιβάλλον
  • 3. Δικαιώματα/Θεσμοί/Δημοκρατία/Διαφάνεια
  • 4. Η Θέση της Ελλάδας στον Κόσμο
  • 5. Παιδεία και Νέα Γενιά

Οι θεματικές θα διανεμηθούν σε 15λεπτους κύκλους. Η διάρκεια των απαντήσεων των έξι καλεσμένων θα είναι 2 λεπτά και θα ακολουθήσουν 3 λεπτά επαναφοράς ή διευκρίνισης ανά θεματικό κύκλο.

Οι καινοτομίες αυτής της προσπάθειας είναι:

α) η υποβολή ερωτήσεων που οι πολίτες (οι οποίοι έχουν πρόσβαση) θα επιλέξουν

β) η απάντηση όλων των πολιτικών στο ίδιο ερώτημα

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν – εντός τεσσάρων ημερών - τις ερωτήσεις που τελικά θα υποβληθούν στους καλεσμένους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Τέλος, θα μπορούν να αναδείξουν - την ώρα του live event – τις απαντήσεις από τις οποίες έμειναν περισσότερο ευχαριστημένοι ή όχι.

Η live μετάδοση αλλά και τα μαγνητοσκοπημένα video αμέσως μετά από αυτήν διατίθενται ελεύθερα σε όλα τα Μέσα της χώρας, εφόσον το επιθυμούν. Δίνουμε έτσι το μήνυμα της ελεύθερης διανομής των Δημόσιων Δεδομένων.

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger