Καταχώρηση του όρου "Μακεδονία" στο domain του πανεπιστημίου Μακεδονίας



«Μάχη» για την ετικέτα με τον όρο Μακεδονία - alphatv

Η πρόταση Νίμιτς και οι ερμηνείες που μπορεί να δοθούν στα σημεία της, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν σύγχυση. Η εμπορική ή η πολιτική χρήση των ονομάτων θα φέρουν και αντιδράσεις. Το ανεπίσημο κείμενο των προτάσεων έτσι όπως διέρρευσε στον Τύπο, δημιουργεί ερωτήματα και για την αποκλειστική χρήση των όρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στην πρόταση του ο κ. Νίμιτς αναφέρει ότι «κανένα Κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά ή εμπορικά, στα ονόματα "Μακεδονία" ή "Μακεδονικός" μόνο του».

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία ο διεθνολόγος και πρύτανης του Ηλίας Κουσκουβέλης δήλωσε στον ALPHA ότι «ως ίδρυμα έχουμε λάβει τα μέτρα εκείνα, που τώρα δεν θέλω να πω, έτσι ώστε να μην τίθεται θέμα στη χρήση του όρου Μακεδονία στην επωνυμία του Πανεπιστημίου».


Ένα μέτρο αποτελεί η καταχώρηση του όρου "Μακεδονία" στο domain του πανεπιστημίου!


καθώς "Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Υπολογιστών και Δικτύου, και μετά από την υπ' αρ. 35/19-10-2007 απόφαση πρυτανικού συμβουλίου, το Κέντρο Η/Υ έχει προβεί στη σύνδεση της κεντρικής σελίδας του Πανεπιστημίου με τις παρακάτω διευθύνσεις εκτός από τη διεύθυνση

www.uom.gr

www.uomacedonia.gr ,

www.uomakedonia.gr,

www.uomacedonia.edu.gr,

www.uomakedonia.edu.gr,

www.uomacedonia.eu,

www.uomakedonia.eu

  • Σημειώστε ότι η απόφαση ελήφθη τον Οκτώβριο του 2007.

πηγές: alphatv-πολιτική , Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Εσωτερικά Νέα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger