Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών στη Νάουσα


Ο προϋπολογισμός του έργου που υλοποιείται από το Δήμο Νάουσας είναι 580.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και την Ε.Ε. Με το έργο θα γίνει κατασκευή-τοποθέτηση υπογείου δικτύου οπτικών ινών, με το οποίο θα συνδεθούν 29 κτίρια δημοσίων φορέων κοινής ωφέλειας (Δήμος, Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Διοικητήριο, Πυροσβεστική κλπ.) και υπηρεσίες εκπαίδευσης, πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας κλπ. (Σχολεία, Λύκεια, Μουσεία κλπ.). Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet), αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών μεταφοράς δεδομένων και εικόνας κλπ.

Ο Δήμαρχος με δήλωσή του, χαρακτήρισε το έργο «μεγάλο και σταθμό στην αναπτυξιακή πορεία της Νάουσας, γιατί θέτει την πόλη στην πρώτη ταχύτητα των εξελίξεων της ψηφιακής τεχνολογίας στον 21ο αιώνα».

Ο Δήμος Νάουσας, με σκοπό την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των φορέων, των συλλόγων και των πολιτών για τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Ευρυζωνικό Δίκτυο Οπτικών Ινών, αλλά και για τη διαδικασία κατασκευής του έργου, θα διοργανώσει τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση στην Κεντρική Αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας (Κτίριο «Λόγγου-Τουρπάλη»).

Περισσότερα στο δικτυακό τόπο του Δήμου Νάουσας !!!

Η Νάουσα εκσυγχρονίζεται! Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger