Οι εργοδότες κοιτάνε το Facebook πριν προσλάβουν


Ξανασκεφτείτε πριν προβάλλετε εκείνες τις φωτογραφίες όπου είστε μεθυσμένοι και πασαλειμμένοι με σοκολάτα, ή ο καλός σας γλύφει την πλάτη σας ενώ κοιμάστε μισολυπόθυμη, το μελλοντικό αφεντικό σας ίσως βλέπει το προφίλ σας στο Facebook και αυτή η φωτογραφία μπορεί να κρίνει το μέλλον σας.
Σύμφωνα με έρευνες εταιρειών προσλήψεων το προφίλ των υποψηφίων σε ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το MySpace παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόσληψη για ένα νέο επάγγελμα καθώς οι εργοδότες συνηθίζουν να ψάχνουν στο ίντερνετ για τους υποψηφίους τους.
Η Badenoch & Clark προτείνει στους υποψηφίους να είναι προσεκτικοί στις πληροφορίες που δημοσιεύουν στα δημόσια προφίλ τους όταν αναζητούν δουλειά καθώς η πλοήγηση στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα είναι συνηθισμένη για τους εργοδότες.
Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία το 62% των εργοδοτών ελέγχει το Facebook, το MySpace και άλλα site πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις για την πρόσληψη.

  • 1 στους 5 εργοδότες δηλώνει ότι κρίνει από το προφίλ στο ίντερνετ τον τρόπο που ο υποψήφιος παρουσιάζει τον εαυτό του.

  • 2 στους 3 δηλώνουν ότι οι πληροφορίες που βρίσκουν στο προφίλ επηρεάζουν σε μεγάλο ποσοστό την απόφαση για την πρόσληψη ενώ

  • 1 στους 4 αποφάσισε να μην προσλάβει κάποιον υποψήφιο λόγω των στοιχείων που είδε στο προφίλ.


Τι δεν πρέπει να κάνετε στο Facebook
- Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες όπου φαίνεστε μεθυσμένοι, οι κραιπάλες δεν είναι το καλύτερο δείγμα της εργατικότητάς σας ούτε δείχνουν άνθρωπο που του αρέσει η ζωή
- Μην «θάβετε» το σημερινό σας εργοδότη ή συναδέλφους σας και μην προσβάλλετε την εταιρεία για την οποία εργάζεστε
- Μην αναφέρετε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και κουτσομπολιά για τους φίλους σας και τις σχέσεις τους, τα στοιχεία αυτά ίσως κριθούν αρνητικά από κάποιον τρίτο
- Αν από το προφίλ σας φαίνεται ότι κατά την ώρα της εργασίας ασχολείστε με το Facebook ή το MySpace, δεν είναι και πολύ καλό δείγμα της εργατικότητάς σας.

πηγή e-go τεχνολογία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger