Earth Hour | Απολογισμός, προτάσεις και... η άποψη του PrimeMinister!

Σήμερα, μια μέρα μετά την Earth Hour ας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της χθεσινής ημέρας... Αρχικά, παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο του του Oneiros, ...για την Ώρα της Γης. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάσετε και το υπόλοιπο στο blog του.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, βέβαια, και το χειρότερο που μπορεί κανείς να πει σε έναν ιδιώτη που συμμετέχει άκριτα και ανακόλουθα σε συμβολικές διαμαρτυρίες είναι ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποσοβείται με πορδές. Όμως, για τα κράτη, τους φορείς και τις εταιρείες που “στηρίζουν” την Ώρα της Γης και παρόμοιες τυπικές εκδηλώσεις, την στιγμή που πρωτοστατούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, δε μπορεί να υπάρξει παραγραφή και συμψηφισμός και θα μας βρούνε απέναντί τους πριν η εποχή των ηλιθίων, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, λάβει τέλος.

There are no passengers on Spaceship Earth. We are all crew.

-Marshall McLuhan, 1964

Ακόμη, διαβάστε ένα πρώτο απολογισμό της αποτελεσματικότητας της χθεσινής πρωτοβουλίας στη χώρα μας στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο: "Earth Hour: A Geek's view...".

I studied how the grid and the power generation facilities fared by monitoring the line's voltage through a server's UPS, which I set to take a voltage measurement every 15s. At 2V the resolution of the measurements turned out to be quite crude, but the results were nevertheless interesting. Earth hour took place from 20:30 to 21:30, and the chart below illustrates the voltage fluctuations before, during, and after the event...

και επειδή στα blogs γίνεται ανταλλαγή απόψεων και ιδεών παραθέτω ένα σχόλιο στο σχετικό άρθρο του Nylon, "Ραντεβού με τον διακόπτη" από τον Oikologo. Συμφωνώ και εγώ μαζί του...

Αν όντως θέλεις σοβαρά να κάνεις κάτι, τότε θα πρέπει να σταματήσεις να προωθείς αυτές τις ανόητες πολιτικά υποκινούμενες ψευτοοικολογικές ενέργειες, και να αρχίσεις:

1. Να κάνεις οικονομία στο νερό,
2. Να αντικαταστήσεις όλες τις λάμπες του σπιτιού σου, με λάμπες οικολογικές
3. Να σταματήσεις να υπερκαταναλώνεις
4. Να προστατέψεις την ατμόσφαιρα, αποφεύγοντας την χρήση χημικών προϊόντων
5. Να προσπαθήσεις να ανακυκλώνεις τα σκουπίδια σου
6. Να πουλήσεις το ρυπογόνο αυτοκίνητο σου και να πάρεις ένα υβριδικό. Αν δεν μπορείς, να το αφήσεις στο σπίτι και να πάρεις το ποδήλατο ή τις συγκοινωνίες
7. Να πρασινίσεις τους χώρους σου. Μπαλκόνια, ταράτσες, κήπους.
8. Να σταματήσεις να ρυπαίνεις τους δημόσιους χώρους με μικρά ή μεγάλα σκουπίδια
9. Να μάθεις να σέβεσαι την Γη. Επισκέπτης είσαι και μάλιστα πολύ σύντομος.

Κάνε τα μισά από αυτά, και εσύ και ο κάθε ‘ευαίσθητος οικολόγος’ και θα δεις αποτελέσματα όχι σε δεκαετίες, ούτε σε χρόνια, αλλά σε μήνες.

Οι ‘κλειστοί διακόπτες για μια ώρα’, είναι η δικαιολογία του καναπέ.


Άλλωστε όπως λέει πολύ εύστοχα και ο Πρωθυπουργός μας στο Twitter του...

Βρέχει έξω. Τα παιδιά κοιμούνται, η γυναίκα βλέπει Μάκη, η ομάδα έχασε. Τέτοιες στιγμές θα ήθελα να είμαι ζωγράφος. Ή ποιητής. Ή κουλουράς....
και μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα έκανε και την ακόλουθη... δήλωση:

Πιστεύω πως κάθε ώρα είναι Ώρα της Γης, εκτός από μερικές που είναι Ώρες της Θάλασσας. Ανάλογα θα σκεφτώ και θα αποφασίσω!

και μετά λέμε ότι ο Κωστάκης δεν είναι ΙΝ! Καλή σας μέρα!



Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger