Σκέψεις | Άντεξα, άντεξες... δεν αντέξαμε...


"How To Break Up With Your Girlfriend in 64 easy steps"

Σήμερα, καθώς και πάλι δεν μου βγαίνει να γράψω κάτι δικό μου σας παραθέτω αποσπάσματα από topics στο e-steki.gr σχετικά με ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως τον τερματισμό μιας ερωτικής σχέσης, τον χωρισμό...
Ο χωρισμός ανέκαθεν ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Δεν έχει σημασία τι λέει ποιος αλλά τι κατάλαβε για σένα και τι κατάλαβε για τον εαυτό του ο καθένας κατά τη διάρκεια της σχέσης. [by liontas]

Μέρος 1ο

Είναι θέμα επιλογών και συνάρτηση πολλών πραγμάτων...
  • Απλώς ίσως να συνειδητοποιεί την διαφορετικότητα που πιθανώς να υπάρχει και έχει αυτογνωσία του ποιος είναι και ότι δεν σου ταιριάζει και ότι δεν μπορεί να σου δώσει αυτό που θέλεις..
  • 'Η από την άλλη δεν θέλει να μπει σε αυτό το λούκι σχέσης και προτιμά την εύκολη λύση την φυγή..
Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά συμπλέγματα για τέτοιες αποφάσεις...

Δεν είναι ότι δεν νιώθουν ή σε κοροϊδεύουν απλώς είναι εγωιστές-στριες και όχι διατεθειμένοι-ες να κάνουν θυσίες και να ζοριστούν για κάτι καλό..

Πάντως πολλές φορές στην ζωή σου θα διαπιστώσεις ότι τα συναισθήματα δεν αρκούν για να είναι δυο άνθρωποι μαζί... Είναι χίλια δυο που μπορούν να σας χωρίσουν..Άνθρωποι που σε αγαπούν θα σε πληγώσουν και το αντίστροφο..Όλα είναι στο παιχνίδι της ζωής και θα καταλάβεις αργότερα αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη ότι έγινε για το καλό σου..

Να το θυμάσαι πάντως ότι αξίζει δεν χάνεται... Αυτοί που αξίζουν αργά η γρήγορα καταλαβαίνουν τι χάσανε και το λάθος τους... Ασχέτως αν είναι αργά πλέον...

Μέρος 2ο

Αν έχεις κάποια στιγμή ερωτευτεί, έστω λίγο, όταν χωρίσεις, για όποιο λόγο κι αν χωρίσεις, θέλεις δε θέλεις, έχεις αγαπήσει και σίγουρα θα πονέσει. Ακόμα και όντως λάθος να ήταν ο χωρισμός, πάντα μα πάντα λειτουργεί η ανάμνηση σαν παράγοντας και σε ωθεί ο πόνος.

Άρα πρέπει να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου, πρέπει να κόψεις επικοινωνία. Για να προχωρήσεις. Μόνο αφού κάνεις κάτι άλλο, περάσει καιρός, έχεις ζήσει κάτι αξιόλογο μακριά του/της, ρε παιδί μυ... Τότε μόνο αξίζει να καθίσεις κάτω και να σκεφτείς... διάολε, γιατί είναι ακόμα μέσα στο μυαλό μου;
Κοινώς, αν δεν ξαναγυρίσει... καλό δικό του. Δεν έπαψε να αγαπάει, δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρθηκε για τον άλλον.Αλλά ενδιαφέρθηκε πιο πολύ για τον εαυτό του. Και καλό δικό του.

Μέρος 3ο

Οι περισσότεροι θα έχετε βρεθεί σε μια σχέση, στην οποία ο ένας δίνει περισσότερα από ότι ο άλλος... Φυσικά και δεν δίνεις για να πάρεις, γιατί μετά χάνεται το νόημα, αλλά τι γίνεται όταν είναι τόσο λίγα που νιώθεις "λίγος", ενώ μια σχέση πρέπει να σε γεμίζει και να σε ανεβάζει;

Τα ζητάς λεκτικά γιατί υπάρχει πιθανότητα ο άλλος:
  • 1. να φοβάται
  • 2. να μην καταλαβαίνει ότι δεν δίνει αυτά που χρειάζεσαι
  • 3. να θέλει να δώσει αλλά να μην ξέρει το πως...

Μέρος 4ο

Προσπαθούσε να με διώξει με λόγια σκληρά για τους δικούς του-της λόγους...
  • Επειδή δεν άντεχε και ήθελε να αντιμετωπίσει τον εαυτό του-της και τα προβλήματα του μόνος του..Ή να μην τα αντιμετωπίσει καθόλου..
  • Άμα ήξερα ότι δεν με ήθελε τα πράγματα θα ήταν πιο απλά θα το είχα αποδεχτεί,ασχέτως πόσο θα στοίχιζε στον εγωισμό μου..

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το ξεπεράσω το όλο το θέμα.. Γιατί όλα γίνανε την ώρα που πίστευα ότι όλα είχαν μπει σε ένα δρόμο και είχε γίνει το "θαύμα" και οι δυο κάναμε σχέδια και όνειρα..Κοινώς εκεί που δεν το περίμενα..

Ξεπερνάς κάτι πραγματικά όταν το έχεις αποδεχτεί και αυτό τις συνθήκες... Για μένα η λέξη κλειδί είναι Αποδοχή...Το ότι βλέπεις τα γεγονότα καθαρά... Και λες η ζωή συνεχίζεται κυνηγώντας το καλύτερο..



''Αντεξα - Σάκης Ρουβάς"

Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger