SEO | Απο τις "σκονισμένες ιστοσελίδες" στo SEO marketing.


Μια μηχανή αναζήτησης είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την αναζήτηση κειμένων και αρχείων στο Διαδίκτυο και αποτελείται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή, μια βάση δεδομένων με τις πληροφορίες που συλλέγει από το διαδίκτυο και το διαδραστικό περιβάλλον που εμφανίζεται στον τελικό χρήστη.

Μηχανές Αναζήτησης και "σκονισμένες ιστοσελίδες"

Μια μηχανή αναζήτησης θα επισκεφτεί την ιστοσελίδας σας για πρώτη φορά λίγο μετά από την πρώτη online εμφάνισή της. Θα την επισκεφτεί ξανά μετά από λίγο και θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Την επόμενη φορά θα καθυστερήσει να επιστρέψει αλλά και πάλι θα δει ότι όλα είναι ίδια και καμιά αλλαγή δεν έγινε.

  • Όσο περισσότερη σκόνη μαζεύεται στην ιστοσελίδα σας, τόσο πιο αραιές θα γίνονται οι επισκέψεις από τις μηχανές αναζήτησης.

Αντίθετα αν η ιστοσελίδα του ανταγωνιστή σας ανανεώνεται συχνά και κάθε φορά που την επισκέπτονται οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν κάτι καινούριο, αυτή θα μπει σε ένα κύκλο συχνών επισκέψεων από τις μηχανές. Τι σημαίνει αυτό;

  • Η προσφορά του ανταγωνιστή σας θα φανεί στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αλλά η δική σας θα καθυστερήσει.
Δυστυχώς για σας, σε ένα περιβάλλον τόσο ανταγωνιστικό όσο το Ίντερνετ, κάθε δική σας καθυστέρηση χαρίζει πλεονεκτήματα στους ανταγωνιστές σας και τους φέρνει πιο ψηλά.
  • Διαβάστε περισσότερα σχετικά με "ιστοσελίδες γεμάτες σκόνη" και την δυσφήμιση της επιχείρησης εξαιτίας της παραμέλησης μια εταιρικής ιστοσελίδας.


Τι δεν φέρνει την καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης
  • Το κρυμμένο κείμενο που έχει το ίδιο χρώμα με το φόντο της σελίδας για να μην το βλέπουν οι επισκέπτες αλλά μόνο οι μηχανές αναζήτησης
Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα κόλπα που εμφανίστηκαν στο SEO και οι μηχανές αναζήτησης το ανακάλυψαν γρήγορα. Εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται λάθος τακτική βελτίωσης μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης, και χρησιμοποιείται μόνο από τους άσχετους.

Οι μηχανές αναζήτησης σήμερα τιμωρούν κάθε ιστοσελίδα που εφαρμόζει ανήθικες τακτικές βελτίωσης, το "black hat SEO" όπως είναι γνωστό διεθνώς. Η τιμωρία μπορεί να είναι χαμηλότερη θέση στα αποτελέσματα ή διαγραφή από τον κατάλογο (index) της μηχανής αναζήτησης.

  • Τα meta keywords, όσο παραφουσκωμένα κι αν είναι αυτά

Σε όσους ασχολούνται με το SEO (Βελτίωση για τις μηχανές αναζήτησης) είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι πολλές μηχανές αναζήτησης αγνοούν ή δίνουν ελάχιστη σημασία στα meta keywords, επειδή στο παρελθόν είχε γίνει κακή χρήση από αυτούς που φτιάχνουν ιστοσελίδες ή τις βελτιώνουν για τις μηχανές αναζήτησης. Συνηθισμένη πρακτική είναι να γράφονται δεκάδες ή εκατοντάδες λέξεις - κλειδιά (keywords), κάτι που σήμερα ξέρουμε ότι δεν βοηθάει πουθενά. Αυτό που συνιστάμε είναι να γράφετε μόνο ότι έχει πραγματικά σχέση με το περιεχόμενο κάθε σελίδας.


Τι φέρνει την καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης

Μια καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα που προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στους επισκέπτες της:

  • Καλή εσωτερική οργάνωση της ιστοσελίδας με μενού που να μπορούν να διαβάσουν οι μηχανές αναζήτησης και διαφορετικός τίτλος σε κάθε σελίδα που να ταιριάζει απόλυτα με το θέμα της
  • Χρήσιμο, πρωτότυπο και καλογραμμένο περιεχόμενο.
  • Πολλά links από ιστοσελίδες που είναι απόλυτα σχετικές με το θέμα της δική σας ιστοσελίδας και διευθύνσεις που είναι φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης.
Η συνεργασία με άλλες ιστοσελίδες που έχουν σχέση με τη δική σας. Η συνεργασία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.

Η καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης δεν έρχεται γρήγορα, εύκολα,
χωρίς ουσιαστική δουλειά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος. Όσο περνούν τα χρόνια ο ανταγωνισμός στο Ίντερνετ αυξάνει εκθετικά.


Σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, ενάμιση εκατομμύριο (1.500.000) ιστοσελίδες προστίθενται κάθε μήνα. Ανάλογα με το θέμα της ιστοσελίδας σας, κάποιες δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες από αυτές είναι ανταγωνιστές σας, αλλά οι καλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης είναι μόνο πέντε.
  • Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το "τι να κάνετε και τι να αποφύγετε για μια καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης" στο σχετικό άρθρο του Seo-Analysis.


Τι κερδίζω αν βγω πρώτος στις μηχανές αναζήτησης

Αν βγείτε πρώτος στις μηχανές αναζήτησης, τότε θα έχετε πολλούς επισκέπτες στην ιστοσελίδας σας. Κάθε επισκέπτης είναι υποψήφιος πελάτης, αλλά δεν είναι σίγουρος πελάτης.

  • Για να μετατραπεί ο επισκέπτης σε πελάτη, θα πρέπει να έχετε μια καλοσχεδιασμένη και σύγχρονη ιστοσελίδα, να προσφέρετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε ανταγωνιστικές τιμές, να απευθύνεστε στον επισκέπτη με πειστική γλώσσα, να απαντήσετε γρήγορα σε ένα email που θα σας στείλει.

Συζητήστε με γνωστούς, με φίλους, με τους πελάτες σας. Ρωτήστε τη γνώμη τους για την ευκολία χρήσης της ιστοσελίδας σας, για τις τιμές σας, ζητήστε να σας καταδείξουν αυτά που εκείνοι θεωρούν ελαττώματα. Πριν επιδιώξετε την πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης, εκτιμήστε τις δυνατότητες της επιχείρησης σας να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα προκύψουν από την μεγάλη επισκεψιμότητα και προετοιμαστείτε έγκαιρα.

και είναι αυτό αρκετό;

Σήμερα είναι η εποχή που στρεφόμαστε από την απλή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO, search engine optimisation) στην προώθηση ιστοσελίδων (SEM, search engine marketing). Με ηθικές τεχνικές SEO (ethical SEO or white hat SEO), επιδιώκουμε την καλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, που την εξασφαλίζουμε μέσα από την ικανοποίηση των επισκεπτών μας και το καλά σχεδιασμένο μάρκετινγκ.

Οι ικανοποιημένοι επισκέπτες είναι αυτοί που:

  • θα προσθέσουν την ιστοσελίδα σας στα αγαπημένα τους
  • θα την αναφέρουν στα blog τους
  • θα την συστήσουν μέσα από τα social networking sites (Delicious, Digg, Stumbleupon, Facebook, Myspace, κλπ.)
  • θα γράψουν γι' αυτή στα forum
  • θα προσθέσουν ένα link προς αυτή στη δική τους ιστοσελίδα.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

Ότι η αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων των επόμενων χρόνων θα στηριχτεί περισσότερο στο μάρκετινγκ (SEM) και λιγότερο στις τεχνικές μεθόδους για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO). Οι μηχανές αναζήτησης το φωνάζουν εδώ και χρόνια:

"βελτιώστε τις ιστοσελίδες σας για τους επισκέπτες σας και όχι για τις μηχανές. Όσοι ακολουθήσουν τη συμβουλή αυτή, μόνο κερδισμένοι θα βγουν μακροπρόθεσμα."


Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger