Κύπρος | Ό,τι ξεχνάμε εμείς, μας το θυμίζουν οι γείτονες...[συνεχές update]


Θα αναγκαστείς να σκοτώσεις. Είτε θες, είτε όχι, θα αναγκαστείς. Μπορεί να χρειαστεί να βιάσεις γυναίκες, να σκοτώσεις παιδιά, να κολυμπήσεις στο αίμα. Αυτό είναι ο πόλεμος. Θα κοιτάξεις κάποιον στα μάτια, και θα πυροβολήσεις... Θα το θυμάσαι πάντα πόσο αδύναμος ήταν, και πόσο αδύναμος είσαι. Το αίμα σου θα παγώσει... Θα σταματήσεις την ζωή του, έτσι, με μία κίνηση του δακτύλου σου. Ο κρότος από το ίδιο το πιστόλι σου θα σε τρομάξει....

Τάδε έφη Arkoudos με αφορμή τη παρακάτω μαρτυρία...


Συγκλονιστική μαρτυρία
κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή Τούρκος ηθοποιός: «Σκότωσα δέκα ανθρώπους» στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Αττίλα Ολγκάτς είναι ηθοποιός εδώ και 45 χρόνια. Τον κάλεσαν σε εκπομπή του Κανάλ Τουρκ για να μιλήσει για τη σειρά «Κοιλάδα των Λύκων», την πιο δημοφιλή σειρά στην Τουρκία, στην οποία παίζει. Τελικά μίλησε για τη δική του ζωή σοκάροντας και τον παρουσιαστή και τους τηλεθεατές.

«Στο σενάριο της σειράς σκότωσα έναν άνθρωπο, αλλά τι κρίμα, στην πραγματική ζωή σκότωσα για την πατρίδα δέκα»!

Και τότε ο Ολγκάτς άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα. Του είχε μείνει μια μέρα για να απολυθεί και τότε ακριβώς ξεκίνησε η εισβολή στην Κύπρο. Η εντολή ήταν να πάει στην Κύπρο να πολεμήσει. Έφερε αντίρρηση. «Εγώ είμαι καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο», είπε στον διοικητή του. Ο διοικητής όμως είχε άλλη άποψη:

«Εδώ τελειώνει η τέχνη. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, ο πόλεμος. Από τη στιγμή που δόθηκε η διαταγή θα σκοτώσεις».


Ο Ολγκάτς μαρτυρεί ότι το πρώτο παιδί που σκότωσε ήταν 19 χρόνων, ένας στρατιώτης αιχμάλωτος.

«Όταν του έτεινα το όπλο με έφτυσε στο πρόσωπο. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο.
Μετά σκότωσα άλλους εννέα. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα. Την άλλη μέρα ξανασκότωνα»,
μαρτυρεί ο Τούρκος ηθοποιός.

Λέει ότι από τότε δεν τον εγκατέλειψαν οι εφιάλτες, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόταν ψυχολογική στήριξη. «Γι΄ αυτό ακόμη δεν τρώω κρέας. Δεν μπορώ να δω αίμα. Έχω ακόμη στο μυαλό μου τα παιδιά που σκότωσα, τα τρομακτικά πτώματα», εξομολογείται ο Αττίλα Ολγκάτς.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια εξολομογείται αυτήν την αλήθεια. «Η Τουρκία μπήκε σε έναν τρομακτικό πόλεμο. Είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που σκότωσε άνθρωπο», λέει μετανιωμένος ο Τούρκος ηθοποιός, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος αυτός επηρέασε ακόμη και την επαγγελματική του ζωή αφού για αρκετό διάστημα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα. Θυμάται ακόμη τα λόγια του διοικητή του: «Νομίζεις ότι θα σκοτώνεις πάντα μόνο πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον να δεις στ΄ αλήθεια πώς είναι»!

[ Πηγή: Άννα Ανδρέου/ΝΕΑ, το διάβασα εδώ. ]


update:
Όπως επισημαίνει το Strategy-Geopolitics, ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς ανακαλεί τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Τουρκία, ότι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε σκοτώσει δέκα άτομα,με πρώτο, έναν 19χρονο αιχμάλωτο στρατιώτη.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "τα όσα ανέφερα στην εκπομπή, ότι σκότωσα δέκα άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν αιχμάλωτος, είναι ένα σενάριο που έχω γράψει εγώ,για να δείξω τις κακές συνθήκες, τη στυγνότητα και τη βαναυσότητα του πολέμου.Δεν είχα την ευκαιρία,όμως,να πως ότι πρόκειται για σενάριο,διότι στην εκπομπή έγινε διακοπή για διαφημίσεις και στη συνέχεια τελείωσε η εκπομπή.Τα όσα ανέφερα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Σύντομα θα δείτε και την ταινία,για την οποία έχω γράψει το σενάριο".

Την ανακοίνωση περί ανάκλησης,μετέδωσαν οι ιστοσελίδες των εφημερίδων "Χουριέτ" και "Μιλιέτ".Ο αρθρογράφος της "Χουριέτ" Μεχμέτ Γιλμάζ γράφει ότι:
  • "αν δεν τα έχει σκαρφιστεί ο ηθοποιός για λόγους διαφήμισης,πρόκειται για έγκλημα πολέμου". Επίσης ο αρθρογράφος σημειώνει ότι
  • "υποθέτω πώς θα χρησιμοποιήσουν από σήμερα οι ελληνοκύπριοι τις δηλώσεις αυτές" και προσθέτει ότι
  • "από την άλλη, αν τα λόγια αυτά δεν είναι προϊόν πλούσιας φαντασίας, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει για τον κ.Ατίλα, ο δρόμος της φυλακής". Ο τούρκος αρθρογράφος σημειώνει ότι
  • "αυτό που γνωρίζω εγώ είναι το ότι δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα πολέμου" και παρατηρεί:
  • "Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή τους μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους σώων και αβλαβών, είναι ανάγκη που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες, όσο και από την τιμή αυτών οι οποίοι τους έχουν αιχμαλωτίσει".
Εγώ έχω να παρατηρήσω πως ο κ. Ατίλα μάλλον δεν έχει συναίσθηση της σπουδαιότητας της μαρτυρίας του και προσπαθεί εκ των υστέρων να αναδιατυπώσει τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε λίγες ημέρες πριν για να αμβλύνει κατά κάποιο τρόπο τις εντυπώσεις...

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Αλέκος Μαρκίδης, ανέφερε ότι:
«είναι η πρώτη φορά, που κάποιος παραδέχεται πως είναι ένοχος για τις δολοφονίες, ότι είναι ο εκτελεστής, γεγονός το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί»
και πρόσθεσε ότι «η νέα μαρτυρία αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει ότι υπεύθυνη για τις δολοφονίες είναι η Τουρκία».

Ελπίζω η μαρτυρία του να ερευνηθεί... τώρα θα μου πείτε από ποιους... Αν κρίνω από τον αρθρογράφο της "Χουριέτ" έχουμε ελπίδες να βρεθεί η άκρη σε αυτή την υπόθεση...


update2:
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταθέσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά της Τουρκίας, με αφορμή την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς, ότι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, όταν ήταν στρατιώτης, εκτέλεσε εν ψυχρώ δέκα Ελληνοκύπριους. [ πηγή tvxs.gr ]


update3:
Η τούρκικη εφημερίδα Χουριέτ περνά στην αντεπίθεση με ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος Γιλμάζ Οζντίλ αναφέρει περιπτώσεις Τουρκοκυπρίων που είχαν χάσει την ζωή τους στα επεισόδια του 1963 από τα οποία ξεκίνησε ο διαμελισμός της Κύπρου και τελειώνει ως εξής:

«… Είχαν κάνει εφόδους σε 103 τουρκικά χωριά κατά το τελευταίο τριήμερο. ..
Αυτός ο τραγικός πατέρας, που έζησε τη μεγαλύτερη συμφορά που μπορεί να ζήσει ένας πατέρας, τακτοποίησε μόνος του τις σορούς των παιδιών του. Δεν βρήκε σημάδι από σφαίρα στο Χακάν. Αυτός ήταν μόλις 10 μηνών. Είχε μείνει κάτω από τη μάνα του, που προσπαθούσε να τα σώσει και είχε πεθάνει από ασφυξία.

Τώρα βλέπουμε ότι οι Ελληνοκύπριοι προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ξέρετε γιατί; Όχι γιατί έκανε ηλιθιότητα αυτός ο σαχλαμάρας θεατρίνος, αλλά επειδή κάναμε ηλιθιότητες εμείς μέχρι τώρα και δεν προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
[ πηγή tvxs.gr ]

και η άλλη πλευρά των γεγονότων...

Δυστυχώς όμως η "απειλή" δεν βρίσκεται μόνο στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου αλλά και στην ίδια τη Κύπρο! Δείτε και το παρακάτω βίντεο με και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger