Προβληματισμοί | Τρομοκρατική Ενέργεια ή (Παρα)Κρατική Τρομοκρατία;

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από το καναπέ του σπιτιού μου σχετικά με τη χθεσινή επίθεση εναντίων αστυνομικών στα Εξάρχεια δίαβασα ότι όλες οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τη χθεσινή επίθεση βρίσκεται ο "Επαναστατικός Αγώνας".

Η Παραπολιτική επισημαίνει πως η ίδια οργάνωση επιτέθηκε και στην κλούβα των ΜΑΤ πριν λίγες μέρες στην Κατεχάκη. Οι δυο αυτές επιθέσεις παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Για να επιτεθούν στην κλούβα των ΜΑΤ , τα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" αξιοποίησαν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Είναι πραγματικά σπάνιο να καπηλεύεται μια τρομοκρατική οργάνωση που επιθυμεί να θέτει ιδεολογικό περίβλημα στις ενέργειες της τα κεκτημένα των φοιτητών και γενικότερα των αγωνιζόμενων νέων...

Υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση που στις 2 τελευταίες τις ενέργειες χτυπάει τους αστυνομικούς αλλά ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη των κεκτημένων της υπόλοιπης κοινωνίας... Και φυσικά , θέλοντας και μη , "διώχνει" από τα δελτία ειδήσεων τα σκάνδαλα κτλ...
Είναι λοιπόν μια τρομοκρατική οργάνωση που ακολουθεί ακραίες ιδεολογικές θέσεις ή ένα ακόμα όργανο επιβίωσης του παρακράτους ;

Αντιγράφω ένα σχόλιο του Pause σε ένα άρθρο του arxedia media σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του νεαρού αστυνομικού χθες στα Εξάρχεια.


Με τι βρισκόμαστε αντιμέτωποι?


Είναι παρα πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε λίγο τα γεγονότα, βάζοντας και λίγο κάποια ερωτήματα…
  • Περίμενε το κράτος και η αστυνομία τέτοια αντίδραση στη δολοφονία του παιδιού?
  • Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την γέννηση κάποιου νέου κινήματος?
  • Πόσο απειλητική θεωρούν κράτος και αστυνομία την συσπείρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και την «αισθητικοποίηση» του κουκουλοφόρου που δημιουργεί κλίμα συμπαράστασης και «σύμπνοιας» με αυτόν τον χώρο?
  • Πόσο θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον αυτόν τον «εσωτερικό εχθρό» και μέχρι που μπορούν να φτάσουν?
  • Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός των επιθέσεων προς αστυνομικούς μετά την «εξέγερση» και πόσο τυχαίο είναι το ότι οι επιθέσεις έγιναν στους χώρους αυτούς? (πανεπιστημιακό άσυλο και Εξάρχεια).
  • Τι αποτελέσματα μπορούν να φέρουν οι επιθέσεις αυτές? Είναι τραβηγμένο πιστεύετε οι επιθέσεις αυτές να έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση κατάλυση του ασύλου αλλά και τον «καθαρισμό» των Εξαρχείων?
  • Που μας οδηγεί μια τέτοια κατάσταση αν όχι στον φόβο? Και που τελικά οδηγεί ο φόβος αν όχι σε περισσότερη εξουσία, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα όρια του φασισμού?
Δεν υποστηρίζω συνομοσιολογικά σενάρια, αλλά πρέπει να προβληματιστούμε με τα αποτελέσματα τέτοιων κινήσεων από όπου και να προέρχονται – Είναι σαφές το ότι λειτουργούν πολύ περισσότερο εις βάρος του πολίτη, του αγωνιστή, του εξεγερμένου, του προβληματισμένου, του αναρχικού, του αριστερού, του αγώνα και της εξέγερσης ΠΑΡΑ εις βάρος της αστυνομίας και της εξουσίας, για να μην προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε!

και συνεχίζω παραθέτοντας μερικά αποσπάσματα από διάφορα άρθρα τα οποία διάβασα σήμερα σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό:


"Επικίνδυνα παιχνίδια, αυτή τη φορά με... Καλάσνικοφ" (MonahikosLikos)

* Τη συζήτηση που ξεκίνησε μετά τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας για το πανεπιστημιακό άσυλο και το «άβατο» των Εξαρχείων… και τις θέσεις που διατυπώθηκαν για άρση του ασύλου και «κατάληψη» των Εξαρχείων από τις δυνάμεις της Τάξης…
* Τις πληροφορίες για ανάμειξη αλλοδαπών στοιχείων (μέχρι και Κοσσοβάρους αναρχικούς έγραψαν) στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη…
* Τις αδέσποτες σφαίρες που τραυματίζουν ανύποπτους πολίτες…
* Την οργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή που συμπληρώνονται τα 18 χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα… και τις εκτιμήσεις των γνωστών κονδυλοφόρων για επανάληψη των επεισοδίων…
* Την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο πρωθυπουργός για θέματα Παιδείας για την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής…

Θα επισημάνω επίσης:
* Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ που γράφτηκε με βάση πληροφορίες κορυφαίου κυβερνητικού παράγοντα πριν τα γεγονότα της νύχτας, ότι με αφορμή τη συζήτηση για την Παιδεία η κυβέρνηση σχεδιάζει:
«επιχείρηση επαναπροσέγγισης των νοικοκυραίων» και ότι «Είναι η ώρα να ειπωθούν πράγματα σκληρά και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για πανεπιστημιακό άσυλο».
* Τις μηνύσεις των αστυνομικών – συνδικαλιστών κατά την πολιτικής και φυσικής τους ηγεσίας για τους τραυματισμούς αστυνομικών στις διαδηλώσεις…..


"Έτσι τελειώνουν όλα..." (argos)

Από τις 6 Δεκεμβρίου σε όλες τις διαδηλώσεις δεν υπήρξαν περιπτώσεις πυροβολισμών. Καταστροφές ναι, πυροβολισμοί όμως όχι. Υπήρξαν δυο περιπτώσεις, μια στο Περιστέρι, όπου η αστυνομία ακόμα ψάχνει και μια εναντίον κλούβας ΜΑΤ, που την συνδυάζουν με την τελευταία επίθεση. Καμία δεν προήλθε από διαδηλωτές. Οι δυο οι προηγούμενες δημιούργησαν κλίμα και μόνο.

Από την χθεσινή περίπτωση δεν κερδίζουν οι “εξεγερμένοι” αλλά ο μόνος που κερδίζει είναι το ίδιο το κράτος. Σταματάνε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο οι κινητοποιήσεις.

Πολύ βολική και η μέρα. Μετά τις αργίες, η καταστολή. Ότι δεν μπορεί να σταματήσει με τα νόμιμα μέσα το κάνουμε με τα γνωστά από την εποχή του Λαμπράκη. Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Πίσω στην ανεργία, στις Τράπεζες, στους κουμπάρους, στον Εφραίμ, με το κεφάλι σκυμμένο να παρακολουθούμε Μάκη, Ευαγγελάτο και Σια και να βρίζουμε από τους καναπέδες.

Τελικά οι πραγματικοί υπαίτιοι της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά και της δολοφονικής επίθεσης κατά του Μαντζούνη θα μείνουν ατιμώρητοι.


"Καλωσήρθατε στη Λωρίδα της ΓΑΔΑ" (Elikas)

“Όποιοι κι αν πυροβόλησαν, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, όποια συμφέροντα κι αν εξυπηρετούν, το μόνο σίγουρο είναι πως κατάφεραν να ταυτίσουν τον αστικό μύθο του “κουκουλοφόρου” με τον υπερατλαντικό μύθο του “τρομοκράτη”. Με μία κίνηση ΜΑΤ. Η κρατική καταστολή έχει πλέον άλλοθι να χρησιμοποιήσει όση βία θέλει, η αριστερά φαντάζει ξαφνικά γραφική όταν διατυπώνει θεωρίες συνωμοσίας (εξίσου αναπόδεικτες με αυτές της δεξιάς), και ο επόμενος πιτσιρικάς που θα πετάξει πέτρα σε τζαμαρία κινδυνεύει να σακατευτεί στο ξύλο και να φυλακιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του τρομονόμου, χωρίς να αντιδράσει καθόλου η πλειοψηφία της χειραγωγούμενης κοινής γνώμης.

Διάβαζα πριν λίγο τα σχόλια στο Indymedia, και θέλω να επισημάνω πως είναι προς τιμήν του α/α χώρου το γεγονός ότι κανένας αναρχικός δεν έχει δηλώσει ικανοποιημένος με την επίθεση που έγινε. Κανένας αναρχικός δεν θεωρεί συντρόφους του τους δολοφόνους οποιουδήποτε παρακράτους. Πολύ απλά, γιατί κανένας αναρχικός που πιστεύει σε ιδανικά δεν θα χρησιμοποιούσε Καλάσνικοφ για να γαζώσει άνθρωπο. Ακόμα κι αν πρόκειται για “μπάτσο”…

Κι όλα αυτά, παρά τις βίαιες και εντελώς αψυχολόγητες συλλήψεις που πραγματοποίησε από χθες το βράδυ η αστυνομία στα Εξάρχεια (τα οποία εντελώς συμπτωματικά δαιμονοποιήθηκαν συστηματικά από τα ΜΜΕ όσο και το πανεπιστημιακό άσυλο). Ψιλά γράμματα δυστυχώς για τον περισσότερο κόσμο, που θα παρασυρθεί από τις υστερικές κραυγές του κάθε φασιστοειδούς πανελίστα, δίνοντας το πράσινο φως για περιθωριοποίηση και καταστολή των αντιφρονούντων ενός διεφθαρμένου, ανίκανου και άκρως επικίνδυνου καθεστώτος.

Ίσως θα έπρεπε να βγούμε και πάλι στο δρόμο για “να διώξουμε τον τρόμο”. Χωρίς πέτρες και μολότοφ, χωρίς διχαστικά συνθήματα και χωρίς καμία απολύτως διάθεση να γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα της Λωρίδας της ΓΑΔΑ.”


και κλείνω με ένα quiz:

"Which side are you on boys?" (null)

Είσαι ο πρωθυπουργός μιας φανταστικής χώρας και έχεις:

  1. την μητέρα ενός δολοφονημένου 15χρονου που σκοτώθηκε από υφιστάμενό σου
  2. μία συνδικαλίστρια τυφλωμένη από βιτριόλι από μαφιόζους τις υπηρεσίες των οποίων αγοράζουν οι εταιρείες σου
  3. και έναν μπάτσο που έφαγε κάτι σφαίρες...

σε ποιον από τους τρεις θα πας για δημοσιοσχετίστικη επίσκεψη; Όποιος βρει την σωστή απάντηση κερδίζει ένα τανκ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger