Πάρκο | Τα πουλιά γυρίζανε ψάχνοντας τα μέρη που καθόντουσαν... μάταια [update]

Εισαγωγή:Το παρκάκι στην Συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, είναι ένα από τα παλιότερα στην πόλη της Αθήνας. Γι’ αυτό και τα δέντρα του ήταν τεράστια και αιωνόβια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την αξία του πάρκου και για το πόσο αναντικατάστατη είναι αυτή η βλάστηση.

[Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα παρκάκι...]

Σκηνή 1: Στις 3 το βράδυ χτες, σαν τη μαφία εργάτες του δήμου άρχισαν να κάνουν προεργασία και περίπου στις 5 το πρωί έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες υπό την προστασία των ΜΑΤ. Ισοπέδωσαν το σύμπαν.

[Τα λουλούδια που φυτεύτηκαν 2 μέρες πριν...]

Extra Tips:

  • Πριν 2 μέρες είχαν πάει συνεργεία του δήμου και φύτευαν πανσέδες!!!
  • Μερικά από τα φορτηγά έγραφαν πάνω «Υπηρεσία κηποτεχνίας και πρασίνου του Δήμου Αθηναίων»!!!
Όπως ίσως γνωρίζουν πολλοί, το 2007 η δασική υπηρεσία είχε βγάλει έγγραφο με το οποίο έλεγε ότι απαγορεύει κάθε κοπή δέντρου στο συγκεκριμένο χώρο που είναι στην ευθύνη της.

[Ισοπέδωση...]

Σκηνή 2η: Με μια όμως απόφαση στα κρυφά την περασμένη βδομάδα και μια άδεια από δευτερεύουσα υπηρεσία και πριν προλάβει να την μάθει και να την προσβάλει με άνεση οποιοσδήποτε προχώρησε σαν την μαφία της νύχτας στη σφαγή του πάρκου. Εκεί θα χτιστεί υπόγειο πάρκινγκ και υπάρχει σχεδιασμός να τοποθετηθούν από πάνω δέντρα ενώ υπάρχουν ήδη πάρκινγκ στην περιοχή τα οποία είναι μισό άδεια, λόγο τιμής και πολλά κτίρια στην περιοχή, εγκαταλελειμμένα, όπου θα μπορούσαν να τα γκρεμίσουν για να χτίσουν πάρκινγκ...

[Κρατάει τη φωλιά των πουλιών...]

Σκηνή 3η: Το τραγικό ήταν να βλέπει τα πρόσωπα των ανθρώπων που έμεναν ακριβώς δίπλα στο πάρκο, οι οποίοι ήταν συντετριμμένοι. Κάποιοι ψέλλισαν «εδώ μεγάλωσα». Μια κυρία είπε «είμαι ξένη, αλλά το αγαπούσα το πάρκο» για να λάβει την απάντηση από κάποιον «ξένη δεν είσαι εσύ αλλά αυτοί που έκοψαν τα δέντρα». Μια άλλη κυρία κράταγε στο χέρι της μια φωλιά πουλιών, ενώ κάποιες κυρίες προσπαθούσαν να φτιάξουν πρόχειρα, ένα νέο σπίτι για τα γατάκια που φρόντιζαν στο πάρκο.
  • Διαβάστε περισσότερα στο indy.gr
update: Ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων και δημοτικής αρχής για τη τύχη των κομμένων δένδρων και την αξιοποίησή του "πάρκου" αξίζει να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση της περιβαλλοντικής ομάδας του 41ου Λυκείου της περιοχής η οποία είχε επισκεφθεί το πάρκο το Νοέμβριο του 2008 και παρουσίαζε τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της μικρής αυτής όασης πρασίνου μέσα στη τσιμεντούπολη της Αθήνας.

Ακόμη, διαβάστε και την οργισμένη απάντησή τους στην καταστροφή του πάρκου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

"Είμαστε 15 και 16 χρονών και μέρα με την μέρα μας απογοητεύουν όλο και περισσότερο! Αγωνιζόμαστε για το δικό μας μέλλον γιατί αυτό το μέλλον μας, μας ανήκει! Δεν θα σας αφήνουμε να το καταστρέφετε! Από τη μανία σας για το κέρδος πουλάτε τα πάντα, τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τον ΕΑΥΤΟ σας!!!
  • Στην Πάρνηθα που την κάψατε όλη δεν μπορείτε να κάνετε μία αναδάσωση; και λέτε πως για τις βίλες που χτίζονται εκεί δεν έχετε τα απαραίτητα μέσα για να τις γκρεμίσετε!
  • Όλες αυτές τις μπουλντόζες πού τις βρήκατε μέσα σε 3 μέρες, και μέσα σε ένα χρόνο δεν έχετε τίποτα;;; Γιατί δεν πάτε να καταστρέψετε πάρκα στις Κηφισίες και στις Εκάλες που υπάρχει άφθονο πράσινο;..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger