Ψηφιακή Ελλάδα | "Σύζευξις" με Altec... μέσω HOL.

Χωρίς διαδικτυακή επικοινωνία με το εξωτερικό έμειναν ελληνικά υπουργεία, φορείς και δημόσιες υπηρεσίες λόγω διακοπής στη σύνδεση που τους παρείχε η εταιρεία Altec Telecoms. Προσωρινά μέτρα κατά της εταιρείας, η οποία επρόκειτο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, έλαβε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

  • Τα προβλήματα άρχισαν με την διακοπή κυκλωμάτων της Altec Telecoms από τον ΟΤΕ στα τέλη λόγω των χρεών της πρώτης προς τον οργανισμό! Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είναι γνωστά εδώ και καιρό, προφανώς όμως οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν προνόησαν για την ενεργοποίηση εφεδρικών συστημάτων και εναλλακτικών δρομολογήσεων, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση.
  • Μάλιστα, τεχνικοί υπουργείου επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ΕΕΧΙ, η οποία είναι καταχωρητής ονομάτων για αρκετά κυβερνητικά domain, και ζήτησαν αλλαγή DNS ώστε να γίνει εφικτή η επικοινωνία των υπουργείων με το εξωτερικό.

Οι πρώτες αναφορές για τη διακοπή ήρθαν από χρήστες του εξωτερικού που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους δικτυακούς τόπους των υπουργείων, αλλά και από δημόσιους υπαλλήλους στην Ελλάδα που δεν λάμβαναν e-mail από το εξωτερικό.

  • Η απόφαση που έλαβε η ΕΕΤΤ την Παρασκευή έχει στόχο την άμεση μεταφορά τηλεφωνικών αριθμών της Altec Telecoms σε άλλες εταιρείες (μέσω φορητότητας) ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των γραμμών. Η Altec Telecoms καλείται να αποδεχθεί αυθημερόν όλες τις αιτήσεις φορητότητας που της υποβάλλονται.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, από στελέχη της EETT, η αποκατάσταση στο «Σύζευξις» θα γίνει άμεσα, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλλον θα γίνει μέσω του δικτύου της HOL.
Τι είναι το "Σύζευξις"
Το “Σύζευξις” είναι το τηλεπικοινωνιακό σύστημα του ελληνικού δημοσίου που σαν στόχο έχει την διασύνδεση των υπηρεσιών των φορέων της χώρας!
  • Το δίκτυο Σύζευξις εξυπηρετεί σχεδόν 3.200 φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσα σε αυτούς τους φορείς περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα υπουργεία, το φορολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, τα ΚΕΠ, ακόμη και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και πρώην Δημόσιας Τάξης. Ως το τέλος του 2008, προγραμματίζεται η ένταξη 597 ΚΕΠ στο ανανεωμένο δίκτυο.
  • Καλύπτει όλες τις προηγμένες τηλεματικές υπηρεσίες (τηλεφωνία, τηλεδιάσκεψη, Διαδίκτυο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ.). Το έργο αποτελεί ουσιαστικά τη ραχοκοκαλιά της επικοινωνίας των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, επιτρέποντας αφενός τη μεταφορά δεδομένων, ήχου και εικόνας μεταξύ τους και αφετέρου προσφέροντας τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης.
Το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης Σύζευξις είναι το μεγαλύτερο έργο τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο τομέα καθώς εξοικονομεί δαπάνες ύψους 65,7 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας μεταξύ των φορέων του Δημοσίου.
Θεωρώ πως αξίζει να τονίσουμε ότι:
  • Η Altec Telecoms είναι ο μοναδικός πάροχος που είχε αναλάβει την υποστήριξη του δικτύου “Σύζευξις" και ότι θα πρέπει να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός για την ανάθεση σε άλλο πλειοδότη της υποστήριξης του δικτύου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο, από την ώρα που θα πτωχεύσει η θυγατρική εταιρία, θα το αναλάβει η μητρική εταιρία Altec η οποία θα το «τρέξει» με υπεργολάβους τον ΟΤΕ και τη Hellas On Line. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η υπό πτώχευση θυγατρική εταιρία ήδη χρησιμοποιεί δίκτυα και υποδομές των παραπάνω εταιριών και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξει πρόβλημα προσαρμογής. Το 2009 το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με την Κοινωνία της Πληροφορίας αναμένεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου, καθώς τότε λήγουν οι συμβάσεις.

πηγή, πηγή, πηγή
Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger