Mobile Advertising | Στοχευμένη διαφήμιση μέσω κινητού από τη Wind.

Το Mobile Advertising είναι πρωτοποριακή υπηρεσία προβολής μέσω κινητού που παρέχει η Wind, με την οποία οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσεγγίσουν ποικίλες δημογραφικές ομάδες του πληθυσμού ανάλογα με τους στόχους τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Όπως τόνισε η κα. Τινίτα Γεωργαντζή, διευθύντρια marketing υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας & τερματικών Προϊόντων της Wind,

«το κινητό τηλέφωνο είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο διαφήμισης, πρώτον γιατί δεν είναι κορεσμένο και δεύτερον γιατί είναι ένα προσωπικό αντικείμενο και οτιδήποτε συμβεί στο περιβάλλον του μας τραβά την προσοχή. Έτσι, η στοχευόμενη διαφήμιση μέσω κινητού έχει και αυξημένες πιθανότητες ανταπόκρισης από τον δυνητικό πελάτη».
Η εταιρεία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως το Mobile Advertising θεωρείται ιδανικό για την προσέγγιση του νεανικού κοινού, καθώς πρόσφατες έρευνες (Global Insight, Eurostat, ΕΣΥ, Focus Bari, Booz & Company) έχουν αποδείξει ότι η διείσδυση του κινητού στις ηλικίες 18-24 αγγίζει το 99,3%.
  • Σε σύγκριση με το μέσο Έλληνα, το συγκεκριμένο κοινό περνάει 38% λιγότερο χρόνο μπροστά από την τηλεόραση (μέση ημερήσια τηλεθέαση στην Ελλάδα: 248 λεπτά, ημερήσια τηλεθέαση στις ηλικίες 15-24: 153 λεπτά).

Οι τεχνολογικές δυνατότητες του Mobile Advertising δίνουν στους διαφημιζόμενους πολλαπλές επιλογές ως προς τον τρόπο προβολής του προϊόντος τους μέσω της Τρίτης Οθόνης:

  • αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή MMS
  • τοποθέτηση banner μέσα στο mobile portal Wind Plus, είτε στην αρχική σελίδα, είτε σε σελίδα ειδικού περιεχομένου
  • δημιουργία mobile advertising site μέσα στο Wind Plus και προώθησή του στους χρήστες του portal

Το κόστος της υπηρεσίας διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και τις προδιαγραφές της mobile καμπάνιας που επιθυμεί να υλοποιήσει.

Σήμερα το Mobile Advertising είναι σε «βρεφικό στάδιο», ωστόσο οι τεχνολογικές δυνατότητές του όπως έχουν διαμορφωθεί από τη Wind και τη Velti, καθώς και τα χαρακτηριστικά που συνδυάζει, θα το καταστήσουν σταδιακά σημαντικό κομμάτι μίας διαφημιστικής καμπάνιας.

Ήδη η διεθνής αγορά έχει αγκαλιάσει το νέο μέσο, όπως σχολίασε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Mohseen Toumi, Senior Associate της Booz Allen Hamilton, που ανέπτυξε τα ευρήματα των μελετών αναφορικά με την επιτυχία του Mobile Advertising στη διεθνή αγορά, ενώ παρουσίασε και διεθνή case studies. Σύμφωνα με τον κ. Toumi, η ελληνική αγορά που σήμερα επενδύει μόλις 1% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης σε ψηφιακή διαφήμιση έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στο κομμάτι του Mobile Advertising και μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους διαφημιζόμενους όλων των κλάδων.

  • Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία Mobile Advertising της Wind, μπορείτε να βρείτε στη σχετική παρουσίαση, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της εταιρείας (μορφή Adobe Reader - PDF).
πηγή
Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger