SFR | Ηλεκτρονικές υπογραφές συμβολαίων μέ οθόνη αφής.

Πόσες φορές έχετε χρειαστεί να υπογράψετε χαρτιά και συμβόλαια ή ακόμη και να στείλετε fax (εσείς ή κάποιος εκπρόσωπος ενός καταστήματος εκ μέρους σας) ώστε να αποκτήσετε την πρόσβαση σε κάποια τηλεφωνική υπηρεσία;

Δυστυχώς, στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, σχεδόν όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συναλλάσσονται σε αρκετές περιπτώσεις με τους πελάτες τους μέσω... χαρτιών. Το γεγονός αυτό αποτελεί φυσικά σπατάλη πολύτιμων πρώτων υλών, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με την αρχειοθέτησή τους.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι που «έπεισαν» τη γαλλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας SFR, να καταργήσει ολοκληρωτικά τα συμβόλαια σε χαρτί και να τα αντικαταστήσει από την ηλεκτρονική εκδοχή τους. Φυσικά, μία τέτοια λύση προϋποθέτει την χρήση ενός συστήματος ηλεκτρονικής υπογραφής, που στην προκειμένη περίπτωση παρείχε η Cryptolog.

Πλεονεκτήματα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας, η χρήση των «ηλεκτρονικών συμβολαίων» θα επιτρέψει στην SFR να:

  • μειώσει σημαντικά τα έξοδά της που σχετίζονται με την αποθήκευση και αρχειοθέτηση των εγγράφων, ενώ παράλληλα
  • θα έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό συμβόλαιο, ακόμη και μετά από δεκαετίες.
Λειτουργίκότητα
Η λύση της Cryptolog, αποτελείται από μία ειδική συσκευή με οθόνη αφής στην οποία παρουσιάζεται το ηλεκτρονικό συμβόλαιο.
  • Αφού το διαβάσει, ο πελάτης καλείται να το υπογράψει με τη βοήθεια ειδικής πένας. Το λογισμικό αναλαμβάνει στη συνέχεια να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη νομική εγκυρότητα του εγγράφου, ενώ στο τέλος αυτό αρχειοθετείται σε ειδικό ψηφιακό κατάλογο.
  • Μετά από μερικές ημέρες, ο πελάτης λαμβάνει εκτυπωμένο το συμβόλαιο που υπέγραψε μέσω του ταχυδρομείου.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι στο μέλλον κάποιες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, θα υιοθετήσουν ένα τέτοιο σύστημα, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη σπατάλη χαρτιού και παράλληλα να μην παρουσιάζονται προβλήματα που σχετίζονται με δήθεν «χαλασμένα» φαξ...

πηγή

Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger