Σεισμός 6.5R | Ένας σεισμός που περιμέναμε όλοι εκτός από τους υπεύθυνους(;) (update)

Διαβάστε τι λέει ο sofistis για το σημερινό μεγάλο σεισμό στη Πελοπόννησο ο οποίος είχε μέφεθος της τάξης των 6.5R με μικρό εστιακό βάθος και μεγάλη διάρκεια. Έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα της νησιωτικής και ηπειρωτικής ελλάδας. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω...

"Μόλις έγινε τελικά ο πιο πολυσυζητημένος και πιο αναμενόμενος σεισμός. 6,5 ρίχτερ στην δυτική Πελοπόννησο κοντά στην Πάτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για έναν σεισμό που γνώριζαν και περίμεναν οι πάντες εκτός από τούς υπευθύνους της πολιτείας και τούς υπευθύνους σεισμολόγους της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας οι οποίοι προφανώς δεν ..ενημερώθηκαν γιατί ήταν απασχολημένοι με το ξεκοκάλισμα των προγραμμάτων με τα οποία επιδοτούνται ακριβώς για τούς ..σεισμούς! Θα δούμε πάλι στα παράθυρα αυτόν τον ανεκδιήγητο υπεύθυνο Γ Παπαδόπουλο να απαντά ..επιστημονικά με το γνωστό στρατιωτικό του ύφος ότι η πρόγνωση των σεισμών αποκλείεται.. παρότι τα τελευταία 6,5 ρίχτερ αποδεικνύουν ότι η πρόγνωση στη χώρα μας έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα πού άλλοι στο εξωτερικό διδάσκονται από αυτά.. Δηλαδή πόσα ρίχτερ χρειάζονται για να ταρακουνηθούν μερικοί υπεύθυνοι και να καταλάβουν πόσο πολύ έχουν ξεφτιλιστεί;"
Τον παραπάνω συλλογισμό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο internetakias ο οποίος αναφέρει: "Οταν μελέτη της ομάδας του Καθηγητή Βαρώτσου με ημερομηνία δημοσίευσης 29 Μαϊου 2008 και τίτλο “Investigation of the seismicity after the initiation of a Seismic Electric Signal activity until the main shock” έχει τον παραπάνω χάρτη τότε σαν Ελληνας πολίτης απαιτώ απο την κυβέρνηση μου να διαθέσει κάθε δυνατό πόρο στην ομάδα αυτη. Ο καθηγητής Βαρώτσος για άλλη μια φορά απλά επιβεβαιώνεται."

Σήμερα, 24 ώρες μετά το σεισμό παρατηρώ πως κατι κινείται... τουλάχιστον πιο γρήγορα και οργανωμένα από τους αρμόδιους φορείς σε σύγκριση με προηγούμενα παρόμοια περιστατικά! Είναι ένα θετικό γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε έγκαιρα και άμεσα με τη διάθεση σκηνών αλλά και τροφίμων στους πληγέντες από πολύ νωρίς χθές ενώ σήμερα πάρθηκε απόφαση να διατεθούν κοντέινερς στους σεισμόπληκτους άμεσα! Ελπίζω η άμεση αυτή κινητοποίηση να έχει αποτέλεσμα!

Άλλωστε όπως υπογραμμίζεται εδώ, - σε αντίθεση με τον αρχικό μου συλλογισμό μετά την είσηση του σεισμού - είναι πασιφανές ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σεισμών στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκαν επιστημονικές εκτιμήσεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό. Είναι γνωστό σε πολλούς απο εμάς - ειδικά αυτούς που είμαστε μηχανικοί και ζούμε στην ευρύτερη περιοχή της Β.Πελοποννήσου - ότι από τον Φεβρουάριο υπήρξε κινητικότητα στις Νομαρχίες Αργολίδας, Κορινθίας, Αχαϊας και Ηλείας:

  • με ελέγχους σε δημόσια κτίρια και σχολεία,
  • με αποστολή υλικού πρώτης ανάγκης και σκηνών στις Νομαρχίες,
  • με αυξημένη ετοιμότητα διασωστών, πυροσβεστικής και κλιμακίων μηχανικών,
  • με ασκήσεις στα σχολεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger