Περι Βουλγαρικής παρουσίας στη Νεοχωρούδα και Ουράνιου Τόξου...

Αφορμή για το παρακάτω κείμενο αποτέλεσε η αναφορά του -πάντα ενημερωμένου blog- για το Μακεδονικό Ζήτημα σχετικά με την εμφάνιση της παρακάτω αφίσας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης πριν από περίπου δυο εβδομάδες.


Η εν λόγω αφίσα είναι γραμμένη εξ ολοκλήρου στη Βουλγάρικη γλώσσα και έχει ως φόντο τα χρώματα της Βουλγαρικής σημαίας. Η μετάφραση του κειμένου είναι:


"Από 30 Μαΐου, ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ (!),
μουσικό πάρτι με πολλές εκπλήξεις
στην Ταβέρνα το "ΒΟΥΝΟ"
μεταξύ Πεντάλοφου και Νεοχωρούδας.
Είσοδος 10€ με ποτό.
Τηλ για ρεζερβέ: 787-587 GSM 6970 903 148"


Θεωρώ σωστό να εκφράσω τη προσωπική μου εκτίμηση για τη συγκεκριμένη αφίσα καθώς είμαι κάτοικος Νεοχωρούδας και γνωρίζω τόσο τη συγκεκριμένη ταβέρνα-εστιατόριο όσο και τη γενικότερη παρουσία Βουλγάρων κατοίκων τόσο στη Νεοχωρούδα όσο και στη γύρω περιοχή.
Επιγραμματικά αναφέρω πως:
  • Η ταβέρνα "Το Βουνό" είναι μια πολύ γνωστή ταβέρνα στη περιοχή καθώς αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο χώρο ο οποίος συνήθως χρησιμοποιείται για διαφόρων ειδών δεξιώσεις (γάμοι,βαφτίσια, χωροεσπερίδες κλπ.) και λειτουργεί για σχεδόν μια δεκαετία.
  • Η ταβέρνα τα τελευταία χρόνια τελεί υπό νέα διεύθυνση καθώς επινοικιάζεται από τους παλιούς ιδιοκτήτες σε νέους οι οποίοι διαμένουν στα Διαβατά Θεσ/νίκης και από όσα γνωρίζω δεν έχουν ουδεμία σχέση με το "Ουράνιο Τόξο" και τη προπαγάνδα τους.
  • Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια αυξημένη συγκέντρωση βουλγάρικων πλυθησμών τόσο στη Νεοχωρούδα όσο και στη γύρω περιοχή. Η πλειονότητα των Βουλγάρων κατοίκων της περιοχής είναι ευγενικοί οικογενειάρχες, κοινωνικοί και πολύ φιλικοί με τους ντόπιους πλυθησμούς και προσωπικά θεωρώ πως δεν σχετίζονται με μέλη του "Ουράνιου Τόξου".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger