Banana-Republic | Ελληνική WebTV με πολυμετοχικότητα (update)

Σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς μου στην νέα προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου καναλιού διαδικτυακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ο Σ.Κούλογλου και η ομάδα του προχωρούν ένα βήμα παρακάτω.

Με τη παρακάτω ανοικτή επιστολή βάζουν στο τραπέζι τη λύση της πολυμετοχικότητας για τη δημιουργία ενός καναλιού αποκλείστικά και μόνο με την υποστήριξη των "διαδικτυακών τηλεθεατών" του και χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση από επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.


Συμφωνώ με τη κριτική του mediablog.gr το οποίο αναφέρει πως πρόκεται για:
"Υπεραισιόδοξο σενάριο, ρεαλιστικό και φιλόδοξο βλέμμα προς το μέλλον των ΜΜΕ ή απελπισμένη προσπάθεια επειδή δεν βρέθηκε παραδοσιακό μέσο; Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Σίγουρα πάντως είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, αρκεί να μη βρεθεί κανένας Βγενόπουλος ή Παναγόπουλος και του αγοράσουν τις μετοχές για να κάνουν πλάκα…"

  • Την επιστολή όπως δημοσιεύτηκε αυτούσια μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Το Nylon.gr κάνει σήμερα μια προσωπική εκτίμηση για το νέο αυτό εγχείρημα και επισημαίνει αναφερόμενο τόσο στο zougla.gr όσο και στο banana-republic.gr ότι καμία από τις δύο προσπάθειες (και όσες παρόμοιες ακολουθήσουν) δεν είναι οικονομικά βιώσιμες, και δεν θα φέρουν πίσω τα λεφτά των επενδυτών τους (μονο ή πολυ-μετοχικές). Οι λόγοι είναι πολλοί:

  • 1. Το ερώτημα “πως βγάζουμε λεφτά στο Internet από το περιεχόμενο μας” δεν έχει απαντηθεί ακόμα επαρκώς ακόμα και από μεγάλους παίκτες του χώρου διεθνώς.
  • 2. Πολύ περισσότερο, αν τα εν λόγω εγχειρήματα πραγματοποιούνται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου το Internet ως χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • 3. Η πολυμετοχικότητα είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Πριν να ζητήσεις από μια ομάδα ανθρώπων να σου εμπιστευτούν τα λεφτά τους, θα πρέπει να έχεις διασφαλίσει για λογαριασμό τους μια σειρά από πολύ βασικούς όρους και προϋποθέσεις ανταποδοτικότητας...
  • 4. Προσπαθούν να μεταφέρουν το παραδοσιακό μοντέλο της τηλεόρασης στο Inτernet. Προφανώς γιατί αυτό ξέρουν καλύτερα. Είναι ακριβώς η συνταγή της φούσκας των dot com εταιρειών που συνέβη πριν από 8 χρόνια - η μεταφορά του μοντέλου των παραδοσιακών media στο Internet...

Η τηλεόραση στο Internet ονομάζεται YouTube. Είναι η δύναμη των εκατομμυρίων να δημιουργούν τηλεοπτικά κανάλια εύκολα, χωρίς πολλά λεφτά, αρκεί να υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες....

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Πολυμετοχικός Κούλογλου" καθώς και το παλαιότερο αφιέρωμα του με τίτλο: Video στο web: μια συνολικότερη προσέγγιση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger