ΕυρωΒαρόμετρο | Απαισιόδοξοι οι Έλληνες...

"Ανεργία, οικονομική κατάσταση και ακρίβεια" είναι οι τρεις βασικές αιτίες ανησυχίας του Έλληνα, όπως προκύπτει από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.

  • Τέσσερις στους δέκα Έλληνες θεωρούν πως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας στην παρούσα φάση είναι η ανεργία, ανάλογες προτιμήσεις προσελκύουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ περίπου τρεις στους δέκα (33%) “ψηφίζουν” τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
  • Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια έρευνα ένα ποσοστό 90% των ερωτηθέντων Ελλήνων (το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.!) απαντά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί, 65% θα παραμείνει στάσιμη τους επόμενους δώδεκα μήνες, και μόλις το 10% έχει προσδοκίες για κάτι καλύτερο.
  • Ανάλογη είναι η απαισιοδοξία και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, καθώς μόνο το 7% βλέπει βελτίωση κατά τον επόμενο χρόνο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα των προσδοκιών για τη ζωή των Ελλήνων σε γενικές γραμμές, αφού ποσοστά 39% εκτιμά ότι αυτή θα βελτιωθεί.

Μεταξύ των στοιχείων που φέρνει στην επιφάνεια το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο είναι η επιδείνωση της εμπιστοσύνης των ελλήνων πολιτών στην εθνική τους κυβέρνηση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες (34%) την άνοιξη του 2008 έναντι του φθινοπώρου του 2007, αλλά και η περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό κοινοβούλιο, με μόλις πέντε στους δέκα να βλέπουν με θετικό μάτι τη βουλή, αναλογία που έχει υποχωρήσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Το θέμα της ανεργίας πέραν της Ελλάδας είναι η βασικότερη ανησυχία στην Πορτογαλία, στην Ουγγαρία, στην Τουρκία και στην ΠΓΔΜ.

  • Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα του φετινού Ευρωβαρόμετρου εδώ.

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger