Εργασία | Symantic Web και Knowledge-Based Clustering


Αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν μία εργασία του Χρήστου Ζιγκόλη στα πλαίσια του μαθήματος “Προηγμένη Υπολογιστική Νοημοσύνη” στη μεταπτυχιακό τμήμα του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ με θέμα το Knowledge-Based Clustering ή αλλιώς... ομαδοποίηση δεδομένων βασισμένη σε γνώση.

Την εργασία αυτή που όμως είναι αρκετά εξειδικευμένη για να αναφερθώ περαιτέρω σε αυτή στο blog μου μπορείτε να τη μελετήσετε στο σχετικό άρθρο του κ. Ζιγκόλη ο οποίος αναφέρει πως:

"μπορείτε να την κατεβάσετε αν φυσικά σας ενδιαφέρει το αντικείμενο ή έχετε περιέργεια για να μάθετε μερικά πράγματα για σύγχρονες μεθόδους ομαδοποίησης."

Επειδή, προσωπικά, δεν συναντώ πολύ συχνά δημοσιευμένες στο "ελληνικό" διαδίκτυο παρουσιάσεις ή γενικότερα εργασίες προτείνω να μελετήσετε τη παραπάνω εργασία.

Δυστυχώς -κατ εμέ- η πλειονότητα των φοιτητών-μεταπτυχιακών διστάζει να "ανεβάσει" και να κάνει γνωστή σε όσους ενδιαφέρονται τη δουλειά του καθώς θεωρεί πως με αυτό το τρόπο "χάνει" τη πνευματική της ιδιοκτησία. Αυτή είναι όμως μια άποψη τελείως λανθασμένη για εμένα καθώς με αυτό το τρόπο ο καθένας απο μας περιορίζεται μόνο στη γνώση που του παρέχει το σχολείο/πανεπιστήμιο...

Άλλωστε το θέμα της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει αναλυθεί σε προηγούμενο μου άρθρο στο οποίο αναδημοσιεύω -και πάλι- μια εργασία φοιτητών του Καποδιστριακού σχετικά με τις άδειες χρήσης Creative Commons. (τι σύμπτωση... δεν θα γνώριζα για την ύπαρξη της εργασίας αυτής αν οι ίδιοι οι δημιουργοί της δεν την "ανέβαζαν" στο διαδίκτιο! ) Αλλά για να μην πλατιάζω πάλι, επιστροφή σ
το θέμα μας...

Τέλος αναδημοσιεύω μια άλλη παρουσίαση του κ. Ζιγκόλη σχετικά με το Σημασιολογικό Ιστό. ( Semantic Web ) η οποία δεν είναι τόσο εξειδικευμένη όσο αυτή της προηγούμενης εργασίας και αποτελεί μια καλή εισαγωγή στην έννοια του Semantic Web καθώς και της Web Intelligence σε όσους ενδιαφέρονται.

Συνοπτικά στην πρώτη παρουσίαση θίγονται τα εξής ζητήματα :

  • 1. Semantic Web
  • 2. Proximity Based Collaborative Clustering
  • 3. Experimental Studies
  • 4. Semantic Web and Web Intelligence
Μπορείτε να ενημερωθείτε πληρέστερα για το τι εστί "σημασιολογικός ιστός" στο άρθρο του πάντα ενημερωμένου webz.gr "Semantic Web - Είναι όντως το μέλλον;"


Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger