Slideshare | "us'able" και User Centered Design.

Συνεχίζοντας το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις καλύτερες παρουσιάσεις για το 2008 παραθέτω παρακάτω τη παρουσίαση με τίτλο "us'able" ... Περίεργος τίτλος, δεν νομίζετε;

Ας διαπιστώσουμε "τι θέλει να πεί... ο ποιητής!"...
Αλήθεια, εσάς τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη "χρήσιμος"; ....


Με λίγα λόγια στη παρουσίαση αυτή θα μάθουμε για την έννοια της "χρησιμότητας" ενός προιόντος ή μιας υπηρεσίας... η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο "Analyse, Design, Test...".

Για να γίνω λίγο πιο κατανοητός -στους συμφοιτητές μου...- ο κ. Ταμπούρης μας "έπρηζε" πέρσι με πίνακες και διαγράμματα σχετικά με:

  • τη φάση ανάλυσης, η οποία περιλαμβάνει έννοιες όπως users, purpose, context,
  • τη φάση του σχεδιασμού και τέλος
  • τη φάση της ανάπτυξης του προιόντος μας!
η οποία συνοδεύεται από συνεχή έλεγχο σε ΟΛΕΣ τις φάσεις ανάπτυξης ενός προιόντος ή υπηρεσίας! (το θυμάστε;...) . Αν όλες οι παραπάνω φάσεις υλοποιηθούν σωστά τότε έχουμε εξασφαλίσει τις κατάλληλες προυποθέσεις για την επιτυχία του project μας... δηλαδή το αποτέλεσμά της προσπάθειάς μας να είναι Usable!

Τώρα, θα μου πείτε που θα μας χρειαστεί η θεωρία που μάθαμε. Την απάντηση τη δίνει η ίδια η παρουσίαση. ΠΑΝΤΟΥ!

Μηπως θυμάστε και πως λέγεται η όλη παραπάνω διαδικασία; "User Centered Design" ή σε συντομία UCD λέγεται και απευθείνεται σε τους users, δηλαδή εμάς!

Επειδή πολλά είπα όμως πάλι... ας αφήσουμε τα slides να μας υπενθημήσουν τι κάναμε πέρσι ένα εξάμηνο με παραστατικότητα, ωραία γραφικά και χωρίς περιττά λόγια ( όπως έκανα εγώ παραπάνω...)




Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger