Με κινητό απο τα 12.

"Με κινητό τηλέφωνο κυκλοφορούν δύο στα τρία παιδιά ηλικίας 12 ετών, αφού οι γονείς, αγνοώντας τις συστάσεις των γιατρών, ενδίδουν στις πιέσεις των παιδιών και τους αγοράζουν την «πολυπόθητη» συσκευή.

Σύμφωνα με έρευνα της Παιδιατρικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας σε δείγμα 1.900 παιδιών,
  • το 63,6% των 12χρονων έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο.
  • Από αυτούς το 35,7% απέκτησαν το κινητό πριν κλείσουν τα δέκα.
Το παράδοξο είναι ότι το 70,6% των γονιών που αγοράζουν στα παιδιά τους κινητό σε μικρή ηλικία, δηλώνουν ιδεολογικά αντίθετοι με την ίδια τους την πράξη, αφού πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να αποκτούν κινητό πριν από τα 16 έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνότερα αγοράζουν κινητό στο παιδί τους οι γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου, έναντι όσων ανήκουν σε ομάδες μεσαίου ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.
Το ενδεχόμενο σοβαρών επιπτώσεων εξαιτίας της χρήσης κινητών ιδιαίτερα από άτομα μικρής ηλικίας που ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται, δεν απέκλεισε ο καθηγητής, πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιατρικής κ. Γ. Χρούσσος που εξέφρασε τον φόβο ότι σε 20-25 χρόνια μπορεί να αυξηθούν τα περιστατικά όγκων στον εγκέφαλο."
πηγή

Απο το παραπάνω άρθρο της Καθημερινής γίνεται εμφανής η παντελής έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης των γονέων για τις βλαβερές επιδράσεις από τη χρήση κινητού τηλεφώνου, ιδιαίτερα όταν αυτή σχετίζεται με παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω, δηλαδή παιδιών τα οποία βρίσκονται ακόμη στο Δημοτικό
. Στη συγκεκριμένη ηλικία ο εγκέφαλος ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και η χρήση κινητού τηλεφώνου σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας τα οποία δεν γνωρίζουν οι γονείς και τα οποία μπορεί να μην εμφανίζονται άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου.

Το πιο ανυσηχητικό, όμως, είναι το γεγονός ότι κινητό τηλέγωνο αγοράζουν στα παιδιά τους γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου, οι οποίοι θα έπρεπε ή θα όφειλαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τις επιδράσεις που έχει η χρήση κινητού τηλεφώνου σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα (10-15 ετών).

Απο τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι γονείς, στηριζόμενοι στο δόγμα ότι οφείλουν να ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των παιδιών τους ούτως ώστε να είναι αυτά ικανοποιημένα και χαρούμενα, δεν σκέφτομται τις αρνητικές επιδράσεις που μπορούν να έχουν μερικές από αυτές τους τις ενέργειές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger