Web 2.0 & Digital Media - Στατιστικά στοιχεία


H ελληνική διάσταση του Web 2.0 και των Digital Media


Το Web 2.0 - η δεύτερη γενιά του Internet χαρακτηρίζεται από:
Η γενιά αυτή έχει επιφέρει ένα είδους επικοινωνιακής επανάστασης, παραδίδοντας στον καταναλωτή τον έλεγχο των media (consumer in control).

Σε “broadcast yourself websites” όπως το Youtube.com, υπάρχουν 250.000 Έλληνες επισκέπτες που παρακολουθούν, «ανεβάζουν» και σχολιάζουν εκατοντάδες videos καθημερινά. Πολλά από αυτά είναι user generated, αφορούν σε σημαντικά και ασήμαντα καθημερινά γεγονότα.

:: Search Engines
Στο Google υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες ανά εβδομάδα (πιθανά ελληνίδες μητέρες) που πραγματοποιούν αναζήτηση με τη φράση «παιδικά παιχνίδια», σύμφωνα με τα στατιστικά της καμπάνιας search engine marketing που γίνεται αυτή τη στιγμή για τη Fisher-Price.

Με το λανσάρισμα του Auris στην Ελλάδα, του νέου μοντέλου αυτοκινήτου της Toyota, έχουν γίνει σε διάστημα 1,5 μήνα περίπου 80.000 αναζητήσεις με τις λέξεις «Toyota» και «Auris», ενώ η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως (!) σε αναζητήσεις στο Google με τις παραπάνω λέξεις (πηγή: Google trends).

::Portals
Στο pathfinder.gr υπάρχουν 9.000 κοινότητες/ “clubs” με 170.000 μέλη που ανταλλάσσουν απόψεις για μια πλειάδα θεμάτων.

::Social Networks

Στο zoo.gr υπάρχουν 190.000 άτομα που κάνουν networking, ενώ στο MSN Live Messenger 542.000 Έλληνες κάνουν chat και άλλοι 320.000 στο Yahoo! Messenger. Στο MSN Live Spaces 285.000 επισκέπτες διαβάζουν τις προσωπικές σελίδες φίλων τους, δημιουργούν photo albums, γράφουν, ανεβάζουν videos.

Επίσης, σε άλλα community και networking sites όπως στο hi5.com, στο myspace.com, στο joy.gr, και στο asmallworld.net χιλιάδες Έλληνες καθημερινά ασχολούνται με το δίκτυο φίλων που έχουν σχηματίσει, δημιουργούν περιεχόμενο, ανταλλάσσουν μηνύματα και έρχονται σε επαφή μεταξύ τους με τρόπο διαδραστικό.

::Blogs
Υπάρχουν 70.000.000 Blogs παγκοσμίως (user generated websites σε στυλ ημερολογίου), δημιουργούνται 120.000 νέα blogs και γράφονται 1.500.000 άρθρα καθημερινά.

Στην Ελλάδα το sync.gr (blog aggregator site) έχει καταγεγραμμένα 8.750 ελληνικά blogs- αριθμός που αυξάνεται κατά 20 ανά ημέρα- το pathfinder.gr 2.240 blogs και το mad.gr 4.000 blogs. Παράλληλα, υπάρχουν blogs τα οποία δέχονται χιλιάδες επισκέψεις, ενώ εκατοντάδες είναι τα comments που ανταλλάσσουν οι χρήστες.

Το pestaola.gr έχει 40.000 επισκέπτες το μήνα,
το blog του γνωστού συγγραφέα Νίκου Δήμου δέχτηκε σε 15 μήνες 1.000.000 επισκέψεις και 90.000 σχόλια χρηστών σε 332 άρθρα του.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι οι συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών, σε σχέση με την καθημερινή έκθεσή τους στα media, έχουν αλλάξει σημαντικά. Η τεχνολογία είναι που μας δίνει την ευκαιρία να μην είμαστε πλέον απλά παθητικοί αποδέκτες μηνυμάτων, αλλά να επιλέγουμε και να διαμορφώνουμε το περιεχόμενο και την πληροφορία που επιθυμούμε.

Διαβάστε περισσότερα για την ελληνική διάσταση του Web2.0 και των DigitalMedia
το άρθρο απο το οποίο συγκέντρωσα τα παραπάνω πολύ χρήσιμα στοιχεία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger