Υποκλοπές: Ericsson + Vodafone και στο βάθος...Intracom?

Και ξαφνικά στο τούνελ των υποκλοπών φάνηκε φως… Intracom! Πράγματι, μια σειρά σοβαρών αποκαλύψεων «έδειξε» προς την κατεύθυνση της εταιρείας του γνωστού επιχειρηματία Σωκρ. Κόκκαλη, και σε έναν ρόλο της στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών τουλάχιστον ύποπτο.

Και όμως αυτές οι σοβαρές αποκαλύψεις εξαφανίστηκαν, κυριολεκτικά «πνίγηκαν», από όλα τα ΜΜΕ, τα οποία έδειξαν μια περίεργη ανοχή, αν όχι εμφανέστατη τάση συγκάλυψης. Οι δε βουλευτές δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν τουλάχιστον να παρουσιαστεί ενώπιόν τους ο Σωκρ. Κόκκαλης για να απαντήσει σε ερωτήσεις…

::Ποιες αποκαλύψεις;

• Όπως κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Μπ. Ζήκου, η Intracom είχε την πιστοποίηση κατασκευής του λογισμικού των «νόμιμων συνακροάσεων» από την Ericsson και επίσης γνώριζε την τεχνογνωσία και τους κωδικούς.
• Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν έως το 2003, όταν δηλαδή είχαν αρχίσει, πάντα κατά την ίδια κατάθεση, οι νόμιμες συνακροάσεις.
• Ο συγγενής και συνεργάτης του Σωκρ. Κόκκαλη, ο κ. Μαστοράκης, ήταν τεχνικός διευθυντής της Vodafone την επίμαχη περίοδο και στη συνέχεια έγινε και υπεύθυνος προμηθειών.
• Ο Γ. Κορωνιάς υπήρξε στενός συνεργάτης του Κόκκαλη, υπάλληλός του…
• Η αποκάλυψη Έβερτ για την ύπαρξη και τρίτου κέντρου υποκλοπών, στην Παιανία, στις εγκαταστάσεις της Intracom, κάτω από τα γραφεία του Κόκκαλη.

Ο Κ. Καραμανλής με βάση τα στοιχεία που διαθέτει πιστεύει ότι πρόκειται για υπόθεση εξωτερικής κατασκοπίας, η οποία στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε εσωτερική κατασκοπία, με θύμα τον ίδιο.

Σε ό,τι αφορά την Ericsson θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Πριν από δύο χρόνια στη Σουηδία είχε αποκαλυφθεί αντίστοιχη υπόθεση με εμπλεκόμενους στελέχη της…

Η Ericsson και οι άλλες εταιρείες μπροστά στην μεγάλη πίεση για ασφαλή Ολυμπιάδα συμφώνησαν να ανοίξουν τα λογισμικά ώστε να λειτουργήσει το σύστημα της νόμιμης συνακρόασης, με άγνωστο ποιος πλήρωνε. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή αυτού του σεναρίου και οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπήκαν σε αυτό το παιγνίδι, αλλά μετά τη λήξη των Ολυμπιακών κάποιοι από τη Vodafone συνέχισαν είτε για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών είτε για ίδιο όφελος, προς εξυπηρέτηση δηλαδή άλλου είδους «κατασκοπίας», μέχρι τη στιγμή βεβαίως που αποκαλύφθηκαν…

πηγή - 19.3.2006

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger