La vie en... Google!

Πώς θα ήταν η ζωή σας αν... ζούσατε και εργαζόσασταν στο Google, τη Νο.1 επιχείρηση στο Διαδίκτυο; Μάλλον ενδιαφέρουσα, αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα ήταν πολύ εξαντλητική για να την αντέξει κανείς.

::Τί σημαίνει "Google"
Η λέξη googol (προφέρεται γκούγκλ, "google") είναι μαθηματικός όρος και σημαίνει 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά. Το Google επέλεξε τον όρο για διακριτικό τίτλο, διότι συμβολίζει την αποστολή της εταιρείας, η οποία έχει στόχο την οργάνωση του πλήθους των πληροφοριών που υπάρχουν διάσπαρτες στον παγκόσμιο ιστό.
::Πού ξεκίνησε
Όλα άρχισαν σε ένα δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σέρτζι Μπριν, οι οποίοι ανέπτυξαν την διαφορετική προσέγγιση στην δικτυακή αναζήτηση.
Η απλή αλλά μαγική συνταγή του Google, σε συνδυασμό με την ταχύτητα δεκάτων του δευτερολέπτου για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα, το ανέδειξε στην πιο αγαπημένη μηχανή αναζήτησης στο δίκτυο με εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

::Πέρα από την αναζήτηση
Η αναζήτηση ήταν μόνο η αρχή, καθώς σήμερα

  • εικόνες (images.google.com),
  • δορυφορικές φωτογραφίες της υφηλίου (earth.google.com),
  • ερευνητικά εργαστήρια (labs.google.com),
  • ψηφιοποίηση βιβλίων (print.google.com) και
  • πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών (scholar.google.com) προστίθενται διαρκώς σε έναν κατάλογο που αυξάνεται συνεχώς, όπως ακριβώς και η τιμή της μετοχής του Google στο χρηματιστήριο.

::Η ζωή εν Google
Το να δουλεύει κανείς στο Google σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των υπολογιστικών προβλημάτων και εύρεση λύσεων εκεί που η διέξοδος από τους περιορισμούς μοιάζει αδύνατη. Στο Google δεν βρίσκει κανείς τεχνικούς, προγραμματιστές και χρήστες που βαριούνται. Αντίθετα, η παιγνιδιάρικη διάθεση, η κουλτούρα και το χιούμορ συνυπάρχουν με την πολύ δουλειά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που νοιάζεται για την καθημερινή υποστήριξη όλων των αναγκών του εργαζόμενου.


::Εργασία και συνεργασία
Στο Google η εργασία γίνεται σε μικρές ομάδες, για να εξασφαλίζεται ο αυθορμητισμός, η δημιουργικότητα και η ταχύτητα. Κάθε άποψη ακούγεται και κάθε ιδέα είναι σεβαστή. Είναι βέβαιο ότι η ιδέα ενός/μιας υπαλλήλου σήμερα, είναι το πρότζεκτ που θα γίνει πραγματικότητα αύριο. Τίποτε δεν χάνεται.
Επειδή οι καλές ιδέες, χρειάζονται υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να πραγματοποιηθούν, το Google εξασφαλίζει ό,τι χρειάζεται για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Google έχουν 20% ελεύθερο χρόνο, στο ωράριό τους, για να ασχολούνται με ό,τι τους αρέσει περισσότερο. Αυτή η ελευθερία "γέννησε" το news.google.com το "Google Suggests" και τις διαφημίσεις στο περιεχόμενο άλλων δικτυακών τόπων.





::Δέκα λόγοι για να εργάζεται κανείς στο Google
Κάθε εργαζόμενος στο Google έχει δικαίωμα:

1. Να βοηθήσει στην εξέλιξη του Διαδικτύου αναπτύσσοντας λογισμικό που φέρνει κοντά τους χρήστες.
2. Να εργάζεται σε δημιουργικό περιβάλλον που οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση τον εργαζόμενο.
3. Να απολαμβάνει ιατρική παρακολούθηση (από γιατρό και οδοντίατρο), μασάζ και γιόγκα, γυμναστική και υγιεινό φαγητό, όλα δωρεάν, στο χώρο εργασίας.
4. Να εργάζεται και να μπορεί να παίζει ταυτόχρονα, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.
5. Να παίρνει μετοχές της εταιρείας, άδεια μητρότητας και πατρότητας, να επιλέγει το ασφαλιστικό και ιατρικό πρόγραμμα της αρεσκείας του.
6. Να τον/την νοιάζει μόνο η καινοτομία και το νέο.
7. Να έχει συναδέλφους πρώην πεζοναύτες, νευροχειρουργούς, παλαιστές.
8. Να απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό, σε όλες τις γλώσσες.
9. Να πετυχαίνει ό,τι οι άλλοι απλώς ονειρεύονται να κάνουν κάποτε.
10. Να τρώει δωρεάν στο χώρο εργασίας του.

::Συμπέρασμα

  • Αν ο/η εργαζόμενος δεν έχει 20% ελεύθερο χρόνο για να κάνει το πάθος του μέσα στην καθημερινότητα της εργασίας, το Google εκτιμά ότι σύντομα θα παραιτηθεί για να προσπαθήσει μόνος του σχηματίζοντας μικρή εταιρεία, συνεταιριζόμενος με συναδέλφους του.
  • Αν ο/η εργαζόμενος δεν έχει παροχές και κίνητρα υπολειτουργεί εις βάρος της εταιρείας, γι' αυτό το Google δίνει κίνητρα υλικά και ηθικά. Κίνητρα που αποτελούν την ειδοποιό διαφορά.
  • Αν ο χώρος εργασίας δεν είναι ιδανικός και υγιεινός, το Google θεωρεί ότι ο εργαζόμενος απλώς δεν θέλει να εργάζεται εκεί.
    Αυτά για το Google.

πηγή,

φωτογραφίες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger