Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Νάουσας: η αληθινή ψηφιακή κινηματογραφική εμπειρία!

Με περισσότερες από 250 ταινίες από 50 χώρες και πλήθος εκδηλώσεων το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους της Νάουσας ανοίγει τις πύλες του και απευθύνει πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.
Το 5ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο διάστημα από 8 έως 11 Μαΐου 2008 στην πόλη της Νάουσας, στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πάρτυ έναρξης με συναυλία των Emigre στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό, μετατρέπει τη χώρα μας σε σημείο αναφοράς για τον ψηφιακό κινηματογράφο και συμβάλλει καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Στρατηγικός στόχος είναι η ανάδειξη του Διεθνούς Φεστιβάλ της Νάουσας στο σημαντικότερο Φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτών των στοχεύσεων κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ να αποτελέσει μια ανεπανάληπτη εκδήλωση.

Οι αίθουσες προβολών του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους της Νάουσας θα φιλοξενήσουν 270 ταινίες από 50 χώρες, που εντάσσονται στις κατηγορίες μυθοπλασίας, πειραματικών και κινουμένων σχεδίων.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο Τμήμα Νεανικών και Σπουδαστικών Ταινιών, καθώς και στο Τμήμα Ταινιών Κινητών Τηλεφώνων. Το ενδιαφέρον των δημιουργών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν προσέγγισαν τις 900. Την παρουσίαση των προβολών θα αναλάβουν γνωστοί ηθοποιοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Παναγιώτα Βλαντή, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Στεφανί Καπετανίδη, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Νίκο Ορφανό.

Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επερχόμενης εκδήλωσης. Ειδικότερα, από φέτος θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία το τμήμα νεανικών και σπουδαστικών ταινιών Digital View, που τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων movile, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει και να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σε εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ έκθεση της συλλογής σκίτσων προσωπικοτήτων του θεάτρου και της τηλεόρασης. Τα σκίτσα έχουν επιμεληθεί ο Γήσης Παπαγεωργίου και ο Σπύρος Ορνεράκης.

Στην αίθουσα εκθέσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφικών έργων του Γιώργου Κατσάγγελου, κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση κόμικ της ομάδας inkorrect. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται η έκθεση στιγμιοτύπων του Φεστιβάλ. Επιπρόσθετα, θα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός φωτογραφίας για το κοινό με τον τίτλο «Το δικό μου Φεστιβάλ». Οι φωτογραφίες του κοινού θα εκτίθενται στον χώρο του Καφέ-Μπαρ.

Τρία σεμινάρια – ανοικτά στο κοινό – θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Πάνος Κούτρας, ο Ντίνος Αυγουστίδης και ο Κλέων Γρηγοριάδης.Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται το αφιέρωμα στην κινηματογραφική οπτική των νέων ιταλών κινηματογραφιστών και το αφιέρωμα στη διαφημιστική ταινία, όπου θα προβληθούν διαφημιστικά σποτ από την δεκαετία του 60’ και έπειτα.

Δυο νέες εκδηλώσεις που έρχονται να εμπλουτίσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Νάουσας είναι η εκδήλωση «Παιδί και Κινηματογράφος» και «Βίβλίο και Κινηματογράφος». Οι νέες εκδηλώσεις φιλοδοξούν να καταδείξουν αφενός την ευρύτητα της κινηματογραφικής τέχνης και την άμεση σχέση της με τη συγγραφική και αφετέρου να φέρει εγγύτερα τα παιδιά στην ποιοτική κινηματογραφική δημιουργία.

Στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των συγκροτημάτων C-Real, Emigre, Stubeat και De Niro πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι. Τονίζεται πως η συναυλία των C-Real θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως από τους χώρους της διοργάνωσης θα εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Εργατικό FM. Έτσι, ο παλμός και οι εξελίξεις του Φεστιβάλ θα μεταδίδονται λεπτό προς λεπτό. Σημειώνουμε πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Λόγω των αυξημένων αναγκών της διοργάνωσης δημιουργείται και τρίτη αίθουσα προβολών στον χώρο του πάρκινγκ απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Η ΑΡΤΙΟΝ, διοργανώτρια εταιρεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας σας καλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις. Σας καλεί να ζήσετε την αληθινή ψηφιακή κινηματογραφική εμπειρία στη Νάουσα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger