Tutorial για QRCode | Αποκτήσαμε και εμείς ένα...

Σήμερα παρατήρησα στο SomethingDigital ένα QRCode! Βέβαια, δεν γνώριζα ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα και η λειτουργία του οπότε το έψαξα λίγο και ιδού, η Wikipedia μας ενημερώνει πως... A QR Code is a matrix code (or two-dimensional bar code) created by Japanese corporation Denso-Wave in 1994. The "QR" is derived from "Quick Response", as the creator intended the code to allow its contents to be decoded at high speed. QR Codes are common in Japan where they are currently the most popular type of two dimensional code.

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω και εγώ το δικό μου QRCode!
To QRCode lτου blog λοιπόν είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω:
qrcode
Μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας QRCode για την ιστοσελίδα ή το blog σας εδώ. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε QRCodes με το νούμερο του κινητού σας τηλεφώνου ή και με ένα δικό σας προσωπικό μύνημα!

Τώρα θα αναρωτιέστε και εσείς -όπως και εγώ- ποια είναι η χρησιμότητα της παραπάνω εξελιγμένης τεχνικής barcode.
Ας δούμε ένα εισαγωγικό βίντεο από το YouTube:

Στη συνέχεια, δείτε την χρήση των qrcodes με το Barcode Reader του NOKIA N95 καθώς και τη χρήση των QRCodes για διαφημιστικές καμπάνιες!



Ακόμη, δείτε μια πολύ πετυχημένη διαφήμιση της εταιρείας κολοσσού στο τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ιαπωνία, της DoCoMo! Είναι πραγματικά απολαυστικό....


Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα οφέλη από την εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του HCI group από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο "Παραδείγματα εφαρμογών φορητών συσκευών σε βιβλιοθήκες και μουσεία".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger