Λειψυδρία στη Βαρκελώνη | Εισαγωγή νερού με πλοία!

Εφθασε - απο προχθές- στη διψασμένη Βαρκελώνη το πρώτο πλοίο γεμάτο με πόσιμο νερό με στόχο να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία που απειλεί την πόλη λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου πρόκειται να μεταφερθούν 63 φορτία νερού διά θαλάσσης ως τα μέσα Αυγούστου. Η τοπική κυβέρνηση της Καταλωνίας έχει ζητήσει εδώ και μήνες από τους πολίτες να κάνουν οικονομία στο νερό. Το πρώτο πλοίο μετέφερε 23 εκατ. λίτρα νερού, ποσότητα που μπορεί να ικανοποιήσει την ημερήσια ζήτηση 180.000 κατοίκων.


Η μεγαλούπολη της Ισπανίας αναγκάζεται να μεταφέρει νερό με τάνκερ για να αντιμετωπίσει την έλλειψη νερού. Από τον επόμενο μήνα η Βαρκελώνη θα εισάγει νερό με πλοία-τάνκερ από την Μασσαλία, στην νότιο Γαλλία, την Ταραγόνα στην Καταλωνία, και από μονάδες αφαλάτωσης στην νότιο Ισπανία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ναύλωσαν 10 τάνκερ για να μεταφέρουν νερό στην πόλη για τους επόμενους έξι μήνες.
  • Το κόστος της επιχείρησης θα ανέλθει στα 22 εκ. ευρώ τον μήνα
  • Αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να επιβάλουν περιορισμούς στην κατανάλωση νερού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προσπαθούν από τώρα να μειώσουν την κατανάλωση.
  • Όπως σημειώνουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τα συντριβάνια της πόλης και οι ντουζιέρες στις παραλίες δεν λειτουργούν, ενώ κλιμάκια του δήμου εργάζονται πυρετωδώς να επισκευάσουν τις διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης.
  • Το πότισμα κήπων και το γέμισμα μεγάλων πισινών έχει απαγορευθεί.

Ο χειμώνας στην Ισπανία ήταν ασυνήθιστα ζεστός και ξηρός. Οι βροχοπτώσεις ήταν στο ένα τρίτο του μέσου όρου. Η ξηρασία που συνεχίζεται για 18 μήνες έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα νερού. Η μέση θερμοκρασία στην Ισπανία αυξάνεται κατά ένα βαθμό Κελσίου από το 1960. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς τον ερχόμενο αιώνα.

(Το πλήρες άρθρο)

πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger