Γενέθλια: Κλείνω 1 χρόνο blogging και αναπολώ...

Ήταν 29 Απριλίου 2007 όταν ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το ιστολόγιο το οποίο διαβάζετε αυτή τη στιγμή! Μετά από ένα χρόνο παρουσίας αυτού του ιστολογίου στο διαδίκτυο θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσω σε ένα απολογισμό της διαδικτυακής χρονιάς που φευγεί και δίνει τη θέση της σε μία νέα, η οποία θέλω να πιστεύω πως θα είναι πιο ενδιαφέρουσα και με μεγαλύτερες προκλήσεις τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας!
Με αφορμή τα πρώτα γενέθλια αυτού του blog - και ελπίζω όχι και τα τελευταία... - αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια περιληπτική ιστορική αναδρομή στο πως φτάσαμε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα σε αυτό το blog αλλά και στα υπόλοιπα προφιλ κοινωνικής δικτύωσης - social networks - στα οποία είμαι μέλος!
Ας δούμε λοιπόν πως φτάσαμε στο σήμερα...
  • Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2004

όταν και έγινα για πρώτη φορά μέλος στην online κοινότητα του myphone.gr, το απόλυτο τεχνολογικό και όχι μόνο forum! Από τότε έχω συνεχή ενασχόληση με το χώρο του ίντερνετ....

  • 3.10.2006 Δημιουργώ λογαριασμό στο Hi5!

Ο λογαριασμός μου μετά τον αρχικό ενθουσιασμό των πρώτων μηνών, έχει μείνει σχετικά ανενεργός το τελευταίο διάστημα καθώς το χρησιμοποιώ κυρίως για να δημιουργώ photo albums με προσωπικές φωτογραφίες που βγάζω κατα καιρούς και με το να κάνω accept τις - σπάνιες μπορώ να πώ πλέον - friend requests!

και κάτι άσχετο...
Έχω βαρεθεί πλέον να διαβάζω spam & chain mails στο Hi5! Στείλτε mail όταν έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό και μην κάνετε forward ό,τι σας έρχεται στο inbox! Θερμή παράκληση. End off-topic και συνεχίζουμε...
  • 30.12.2006 Πρόθεσή μου είναι να δημιουργήσω μια προσωπική ιστοσελίδα!
Οπότε, βρίσκω ενδιαφέρουσα τη προοπτική δημιουργίας δωρεάν website μέσω του FreeWebs.com! Μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης προσωπικής μου ιστοσελίδας στις 29.4.2007 μπήκα και επίσημα ( με το πρώτο μου post ) στο χώρο της ελληνικής blogόσφαιρας μέσα απο τη πλατφόρμα του blogspot! Με αυτό το περίεργο τρόπο δημιουργήθηκε το σημερινό blog, το οποίο διαβάζετε αυτή τη στιγμή!
  • 23.3.2007 Μπαίνω στο κόσμο του YouTube!
Αρχικά ως παθητικός θεατής και στη συνέχεια ως ενεργό μέλος καθώς αρχίζω να αφήνω comments και να βαθμολογώ όσα βίντεο βρίσκω ενδιαφέροντα. Συνεχίζω με το ίδιο σκεπτικό μέχρι πρόσφατα, όταν και δημιούργησα το δικό μου YouTube Channel στις 1.3.2008 στο οποίο έχω δημιουργήσει playlists με αρκετά βίντεο τα οποία έχω παρακολουθήσει και βρήκα ενδιαφέροντα! Take a look pls! Η δική μου συνεισφορά είναι 6 βιντεάκια αλλά ελπίζω στο μέλλον να αυξηθούν εκθετικά!
Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα έχουν παρακολουθήσει τα δικά μου video uploads συνολικά περίπου 380 φορές και γενικότερα τα στατιστικά του YoutubeChannel μου είναι: Videos Watched: 748, Subscribers: 2 και Channel Views: 104. Είμαστε άλλωστε στη αρχή ακόμη...
  • 4.2.2007 Αποκτώ e-mail account στο gmail!
Ε, από τότε άρχισα να το χρησιμοποιώ ουσιαστικά μόλις το προηγούμενο μήνα! Έχοντας ήδη ένα msn account ( μαζί με email λογαριασμό ) αλλά και το πανεπιστημιακό μου email στο uom.gr δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το gmail account μου.
Πρόσφατα αποφάσισα να ξεχωρίσω το προσωπικό μου email ( msn hotmail) από το "επαγγελματικό" μου ( gmail ). Το uom email παραμένει καθώς μέσω αυτού του email βρίσκομαι σε επικοινωνία με το πανεπιστημιακό μου τμήμα!
  • 29.4.2007 Δημιουργώ λογαριασμό στο Picassa Web Album!
Aνεβάζω μερικές φωτογραφίες μου! Από τότε το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα!
Εκείνη την εποχή δημιουργώ -μετά από προτροπή συμφοιτητών μου- λογαριασμό και στο Tagged αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, ουσιαστικά, με το λογαριασμό αυτό και σκέφτομαι σοβαρά να κάνω delete το account μου καθώς θεωρώ πως μετά το hi5 και το facebook, το tagged αποτελεί πλεονασμό για μένα! Πόσους διαδικτυακούς φίλους που δεν πρόκειται να συναντήσεις ποτέ να αποκτήσει κανείς!
  • 16.8.2007 Μπαίνω στην online παρέα του μεγαλύτερου ελληνικού Aggregator, του Sync.gr!

Για πολλούς μήνες, το blog μου βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και η κατάταξή μου είναι στο απόλυτο μηδέν. Μέχρι τη στιγμή που αρχίζω να ασχολούμαι σοβαρά και εντατικά με το blog! Από τότε - Σεπτέμβριος 2007 εώς σήμερα - η ενασχόληση μου με το blogging είναι σχεδόν καθημερινή! Τα άρθρα μου είναι πλέον περισσότερα στοχευμένα στις νέες τεχνολογίες, τα social media και το web 2.0 environment γενικότερα. Δεν λείπουν βεβαίως και τα posts τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, τη κοινωνία μας και τη καθημερινότητά μας καθώς και προσωπικά κείμενα με τα οποία θέλω να εκφράσω στο ευρύ κοινό -εσάς- ορισμένες σκέψεις και προβληματισμούς μου!

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά στο δικό σας σχολιασμό και διάλογο! Γι'αυτό άλλωστε τα δημοσιεύω! Ελπίζω τους επόμενους μήνες τα comments σας να αυξηθούν σημαντικά και να έχουμε τη δυνατότητα ευρύτερου διαλόγου και ανταλαγής απόψεων.
Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην ελληνική blogόσφαιρα η κατάταξη του blog έχει βελτιωθεί αισθητά! Σήμερα, 1.5.2008, η κατάταξη του blog μου είναι: (#465) 14 posts σε 14 blogs σε σύνολο 33.595 ελληνικών blog, σύμφωνα πάντα με το ranking του sync.gr!
  • 27.10.2007 Γίνομαι μέλος στο Technorati.com
και δηλώνω και επίσημα πλέον την ιδιοκτησία του ιστοτόπου μου στο παγκόσμιο κοινό! Από τότε έχω ανέβει από το απογοητευτικό Authority 0 στο ...λιγότερο απογοητευτικό και... περισσότερο ενθαρρυντικό Authority 18! H Θέση μου στη παγκόσμια blogόσφαιρα - κατά το Technorati - σήμερα, 1 Μαίου 2008 είναι Rank: 544,327 σε σύνολο περίπου 28,000,000 blogs παγκοσμίως και συνεχίζουμε με πίστη και τόλμη... για τη κατάκτηση νέων στόχων. Λέμε τώρα...
Παρ΄όλα αυτά σύμφωνα με το Alexa traffic rank [ based on a combined measure of page views and users (reach) ] το Zlatis.blogspot.com has a traffic rank of: 8,449,493 με άνοδο το τελευταίο τρίμηνο κατά περίπου 4,500,000 θέσεις! Παρηγορούμαι όμως από το γεγονός ότι ο δείκτης Reach [ Percent of global Internet users who visit this site ] παρουσιάζει μια αύξηση της τάσης του 145% το τελευταίο τρίμηνο, από 0,000005% σε 0,000008% ή με πιο απλά λόγια... το 0,000008% των χρηστών παγκοσμίως έχουν επισκεφθεί το blog μου!
  • 17.11.2007 Δημιουργώ το προσωπικό μου προφίλ στους proin-simathites.com!
Από τότε έχω ελέγξει το λογαριασμό αυτό ελάχιστες φορές! Είναι καιρός να δω αν έχουμε νεότερα απο αυτό το site και αν μπορέσω να βρώ κανένα παλιό συμφοιτητή μου εκεί! Λίγο δύσκολο βέβαια καθώς τη προσπάθεια αυτή φένεται να την γνωρίζουν ελάχιστοι και το χρησιμοποιούν ακόμη πιο λίγοι... γιατί?
  • 9.11.2007 Μου έρχεται η ιδέα να δοκιμάσω το αντίπαλο δέος του blogspot, το wordpress!
Έτσι δημιουργώ ένα νέο blog με το ευφυές domain karbouno.wordpress.com! Όπως καταλαβαίνετε το blog αυτό έχει γίνει όντως... κάρβουνο! καθώς δεν έχω ασχοληθεί μαζί του έκτωτε!
Λέτε ότι έφτασε ο καιρός να γίνει μετάβαση του παρόντος ιστολογίου στο wordpress? ... Ίσως να αξιολογήσω το wordpress blog στο μέλλον με συγκεκριμένη θεματολογία! Αν και το karbouno δεν μου αρέσει καθόλου για domain - απορώ με τον εαυτό μου πως επέλεξε αυτό το λήμμα για domain - άβυσσος η ψηχή του ανθρώπου...
  • 28.12.2007 Γίνομαι μέλος του AVClub.gr.
Περνάει ο καιρός, χάνω επαφή με το forum και επανέρχομαι στην ενεργό δράση λίγους μήνες πρίν όταν αναζητώ πληροφορίες για τις εξελίξεις και τα τεκτενόμενα γύρω από θέματα σχετικά με τον οικιακό κινηματογράφο! Αναζητώ πληροφορίες για τα Blu-ray format καθώς και τα πλεονεκτήματα της HighDefinition εικόνας!
Έ, μετά από την ενασχόληση μου με αυτό το forum μπαίνω πλέον για τα καλά στην εποχή του HD! Μέχρι και στα πρόθυρα να αγοράσω HTPC έφτασα! Αλλά ανέβαλα για μελλοντικά και αυτή μου την επιθυμία! Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος με την LCD TV μου. Μετά το καλοκαίρι ετοιμάζω τη πραγματική διείσδυση στο χώρο του οικιακού κινηματογράφου με αγορά hd-ready projector! Stay in touch!
  • Οκτώβρης 2007: Μπαίνω στο κόσμου του περίφημου πλέον Facebook!
Δημιουργώ το προφίλ μου και μαζεύω ένα πλήθος από άχρηστες εφαρμογές, τις οποίες ποτέ δεν χρησιμοποίησα και τις έβαλα στο προφίλ σχεδόν πάντα μετά από invitation requests φίλων! Κάποια στιγμή διαβάζω για τη πολιτική του Facebook σχετικά με τη διατήρηση και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των μελών του! Απογοητεύομαι και κάνω Deactivate το λογαριασμό μου! Όμως, αυτό δεν κράτησε για πολύ - κακό αυτο... -.
  • Στις 18.2.2008 επανέρχομαι και επαναφέρω το account μου.
Από τότε χρησιμοποιώ το facebook σε ημερίσια σχεδόν βάση και μετά το τελευταίο deface του προφίλ μου κράτησα τις απολύτως απαραίτητες εφαρμογές -οι άχρηστες πήραν το δρόμο για το RecycleBin και πλέον έχω ενα ισσοροπημένο προφίλ με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία και εφαρμογές!
  • 18.3.2008 Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα προφίλ στο Flickr
στο οποίο θα "ανέβαζα" φωτογραφίες που είχα τραβήξει με τη ψηφιακή μου. Αρχικά, όμως έπρεπε να δημιουργήσω λογραριασμό στο Yahoo για να μπορέσω μετά να κάνω sign in στο Flickr! Οπότε, αναγκαστικά απέκτησα άλλο ένα email account. Το τέταρτο συνολικά! Έχουν μαζευτεί πολλά πλέον! Δεν έχω το χρόνο αλλά και την ανάγκη να χρησιμοποιώ 4 διαφορετικά email accounts, οπότε κάποια από αυτά θα παραμείνουν ανενεργά!
  • 28.3.2008 Αρχίζω να χρησιμοποιώ την εφαρμογή, Google Analytics.
Ξεκινώ να παρακολουθώ δειλά δειλά με ένα πιο οργανωμένο και professional layout τα στατιστικά του blog! [ η εποχή του SiteMeter.com έφθασε στο τέλος της... ] Μετά από ένα μήνα χρησιμοποίησης της παραπάνω εφαρμογής έκανα το πρώτο μηνιαίο απολογισμό της κίνησης του blog. Έχουμε και λέμε λοιπόν...
916 Visits και 564 Absolute Unique Visitors! σε διάστημα ενός μήνα! [περίοδος 30.3.08-30.4.08] .
Θα κάνω, εξάλλου, εκτενή αναφορά στα στατιστικά και τη χρησιμότητα του GoogleAnalytics σε ξεχωριστό post σύντομα καθώς προκειται πραγματικά για μια εκπληκτική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή!
  • 30.3.2008 Wadja.com
Μετά από ένα άρθρο στο οποίο ουσιαστικά έκανα μια μινι παρουσίαση της νέας προσπάθειας στο χώρο του mobile social networking η οποία τιτλοφορείται wadja.com.
Μετά από το σχετικό άρθρο έγινα και εγώ μέλος της online κοινότητας του wadja.com. Έκτωτε έχω κάνει 4-5 φίλους μέσω του μέσου αυτού αλλά θεωρώ πως θα μπορέσω να αξιοποιήσω τις δυνατότητες της πλατφόρμας αυτής μέσω της χρήσης της από το κινητό -pda μου για να μπορώ να στέλνω και free sms!
  • 1.4.2008 Δημιουργώ λογαριασμό στο SlideShare.com
και κάνω upload 5 παρουσιάσεις εργασιών με τις οποίες έχω ασχοληθεί στο πανεπιστήμιο! Σε ένα μήνα έxουν παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις [.ppt format] συνολικά 589 χρήστες και έχω λάβει 0 comments! Απογοήτευση... Δεν νομίζω να ξαναχρησιμοποιήσω το SlideShare στο μέλλον λόγω της μεταφοράς μου του Scribd. Δες παρακάτω...
  • 16.4.2008 Αποφασίζω να δημιουργήσω το προσωπικό μου portfolio
στο οποίο έχω σκοπό να συγκεντρώσω το σύνολο των εργασιών με τις οποίες έχω ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής και φοιτητικής μου διαδρομή! Έτσι, δημιουργώ account στο Scribd.com στο οποίο μου παρέχεται η δυνατότητα να κάνω upload κείμενα σε όλα τα γνωστά format όπως .ppt, .doc, .xls, .pdf αλλά και στα αντίστοιχα format με OpenOffice! Εκπληκτικό δεν είναι? Στη συνέχεια, μετά από λίγες ημέρες κάνω upload ένα σύνολο άλλων κειμένων τα οποία ήθελα να μοιραστώ μαζί σας!
Σε 15 ημέρες έχω ανεβάσει 23 documents τα οποία έχουν δει 673 viewers και έχω λάβει 2 likes! - θετικές ψήφους περιεχομένου -. Έχω κάνει 5 φίλους και συνεχίζουμε...
  • 18.4.2008 Γίνομαι μέλος του DailyMotion.com
το οποίο βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία με το YouTube και παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης άλλά και upload προσωπικών ή μη βίντεο μικρής σχετικά διάρκειας. Το membership μου στο site αυτό μετράει μόνο λίγες ημέρες και δεν ξέρω με ποιό τρόπο θα μπορέσω να το αξιοποιήσω στο άμεσο μέλλον. Η αρχική εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι η ποιότητα μετάδοσης των βίντεο είναι πολύ καλύτερη από το YouTube αλλά το πλήθος των βίντεο είναι αρκετά περιορισμένο αυτή τη στιγμή! Γενικά, μπορώ να δώσω στο DailyMotion το τίτλο του Professional Edition of YouTube!
Άντε χρόνια μου πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger