Η δύναμη του SEO και το τεχνολογικό χάσμα της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Αν σας έλεγε κάποιος φίλος σας ότι σκεφτόταν να ξοδέψει 750.000 ευρώ για να αλλάξει ένα γράμμα στο domain του εταρικού του ιστοχώρου ποιά θα ήταν η αντίδρασή σας;

Ένα γραφείο ταξιδίων αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αγοράσει το domain name cruises.co.uk, ενώ ήδη κατείχε το cruise.co.uk!
Ένα τελικό “s” κόστισε τόσα χρήματα γιατί το συγκεκριμένο γραφείο προφανώς θα έκανε την απαιτούμενη έρευνα ώστε να διαπιστώσει το μέγεθος διαφυγόντων κερδών από τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες και καταφεύγον στο διαδίκτυο. Όχι όμως στο δικό τους site με την λέξη cruise αλλά σε αυτό με το cruises!

Πηγή: PCW.gr - το διάβασα εδώ.

Μετά από αυτό μπορείτε να καταλάβετε τη δύναμη του SEO ( Search Engine Optimization ) και τη σημασία την οποία δίνουν οι σοβαροί επιχειρηματίες στο Διαδίκτυο για τη προβολή της επιχείρησής τους και τη προσέλκυση νέων στοχευμένων πελατών.
Αναλογιστείτε τώρα τη κατάσταση που επικρατεί εδώ στην Ελλάδα, όπου το SEO Marketing το γνωρίζουν ελάχιστοι και το υιοθετούν στις επιχειρήσεις τους ακόμη λιγότεροι.

::Ελλάδα και Τεχνολογία ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους...

Για να μήν σας κουράζω με τις δικές μου απόψεις και θεωρείες διαβάστε τη ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας για τη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό επιχειρηματικό χώρο χώρις, δυστυχώς να βλέπουμε φως ...στο τέλος του τούνελ!

Στη λίστα με τις πιο προηγμένες ψηφιακά οικονομίες στον κόσμο -που ανακοινώνεται σε ετήσια βάση- κατατάσσει την Ελλάδα οκτώ θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι!
Συγκεκριμένα, στον Δείκτη Τεχνολογικής Ετοιμότητας (Network Readiness Index) την τοποθετεί από την 48η που βρισκόταν το 2007 στην 56η θέση ανάμεσα σε 127 κράτη.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Ελλάδα είναι «ουραγός», καταλαμβάνοντας την 24η θέση. Χειρότερη επίδοση εμφανίζουν μονάχα η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται μία θέση υψηλότερα (55η).
Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο συγκερασμός σειράς στοιχείων, όπως

  • οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες,
  • η συνεργασία πανεπιστημίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων για την προώθηση της έρευνας,
  • το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης,
  • τα μέτρα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας,
  • το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις κ.λπ.

Στα αδύνατα σημεία της χώρας, όπως προκύπτει από τους επιμέρους δείκτες, περιλαμβάνονται


  • το υψηλό κόστος των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών,
  • η γραφειοκρατία,
  • οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών,
  • ο χαμηλός βαθμός διείσδυσης στην ευρυζωνικότητα,
  • η περιορισμένη πρόσβαση στο Ιντερνετ από τα νοικοκυριά και
  • η φτωχή τεχνολογική υποδομή.

Για τη χαμηλή βαθμολογία της χώρας ευθύνεται, εξάλλου, η πολυετής καθυστέρηση στα έργα πληροφορικής του δημοσίου, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται για ακόμη ένα έτος η Δανία, η χώρα που έχει την πλέον «δικτυωμένη» οικονομία. Ακολουθούν η Σουηδία και η Ελβετία, ενώ το «τοπ 10» συμπληρώνεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σιγκαπούρη, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, την Ισλανδία, την Κορέα (η οποία έκανε σημαντικό ψηφιακό άλμα δέκα θέσεων!) και τη Νορβηγία.

πηγή: ethnos.gr - το διάβασα εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger